Düzce HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ OLACAK

HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ OLACAK

22.01.2015 - 16:13 | Son Güncellenme:

.

HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ OLACAK

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnsani Yardımlaşma Vakfı’nın (İHH) ortaklaşa başlattığı proje ile Düzce’de ki tüm okullarda Dünya’nın herhangi bir ülkesinden yetimler için para toplanacak. Öğrenciler istediği yetime yardım edecek ve o yetimin fotoğrafı sınıflarına asılacak.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İHH ortaklığı ile her sınıfın bir yetimi var projesi başladı. Proje ile Dünya’da bulunan Müslüman ülkelerden herhangi bir yetim çocuk için her sınıfta para toplanacak ve yetim çocuk o sınıfın yetim kardeş olacak. Proje ilk olarak Uzunmustafa İlkokulu Anasınıfında başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, İHH Düzce Temsilcisi Osman Altundal ve velilerin katıldığı programda öğrenciler ilk paralarını hazırlanan kumbaralara attılar. Milli Eğitim Müdürü Yurtman, “Öğretmenlere müdürlere teşekkür ediyorum. Bu proje Milli Eğitim ile İHH’nın ortaklaşa yaptığı bir projedir. Yardımseverliği arttırmak için yapıyoruz. Bu duygular bu yaşlarda kazanılır” dedi.
İHH Düzce Şubesi Başkanı Osman Altındal ise “Biz her sınıfın bir yetim kardeşi var projesinde bütün okullarla çalışıyoruz. Sizin de desteklerinizle bu çocuklar içinde bulundukları nimetlerin farkına varacaklar ve ileride daha büyük yardımlar yapmak için çalışacaklar. Bu sınıf adına bir kutu gelecek yetimle ilgili bilgi, hangi ülkeden yetim istiyorlarsa o yetimin fotoğrafı gelecek ve sınıfa asılacak. 136 ülkeden her hangi bir ülkede ki arkadaşlarına yardım edecekler, onla görüşüp mektuplaşa bilecekler” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler arkadaşları için para toplarken, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, bir yetimin bakımını üstlenerek her ay 90 lira para yatırmayı taahhüt eden evrakı imzaladı.