Düzce KÖYÜN GİRİŞİNE DEV TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

KÖYÜN GİRİŞİNE DEV TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

18.09.2015 - 10:23 | Son Güncellenme:

.

KÖYÜN GİRİŞİNE DEV TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

Türkiye’nin tek yürek olduğu şu günlerde yurt genelinde olduğu gibi Düzce merkeze bağlı Pınarlar köyünde de maneviyat doruk noktaya ulaşmış durumda. 94 yaşındaki Orhan Öcal Giray’ın katkıları ile köyün girişine asılan devasa Türk bayrağı gururla dalgalanmaya başladı.
Pınarlar köyü milli ve manevi duyguların en büyüğünü yaşıyor. Köyün girişine asılan devasa şanlı Türk bayrağı hem köy halkını hem çevreden görenleri duygulandırıyor. Bir süre önce Pınarlar köyüne yerleşmeye karar veren 94 yaşındaki İşadamı Orhan Öcal Giray’ın katkıları ile asıldı. 337 metrekare ebadındaki dev bayrak. Köy muhtarı Alaattin Üstün ve köy halkının çabası ile dev göndere çekilerek dalgalanmaya başladı. Bayrak göndere çekilirken ve dalgalanmaya başladığında çevredekilerin gururu ve duygulanması ise gözlerden kaçmadı. Sadece köyden geçenlerin değil, Düzce’nin dört bir yanında görülen bayrağın asılmasına katkıda bulunan Giray, “Bu bayrağı çok seviyorum o zaman yaşadığım yerde dalgalanmalı” diyerek köye astırdığını söyledi.
Giray, “Benim Çanakkale Savaşı, İstiklal Savaşında ailemden 4 subay 3’te er vefat etmiştir. Asker demek Bayrak demektir. Bu bayrağı bize emanet eden Atatürk demektir. Bu bayrak Atatürk’ün kurmak istediği düzen demektir. Bu bayrağı ben çok seviyorum o vakit ait olduğum yerde bayrağın en büyüğünün asılmasını istiyorum. Bu bayrak benim bildiğim Türkiye’deki en büyük bayraktır. 337 metrekare bayrak. Ömrümüzün sonunu geçirdiğimiz yerde, halkının düzgünlüğü sakinliği nedeni ile burayı seçtik” dedi.
Pınarlar Köyü Muhtarı Alaattin Üstün ise, duygularını ifade etmekte zorlanırken, dev bayrağın köyünde dalgalanmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi.