Edirne Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

12.12.2017 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

EDİRNE (AA) - Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, ABD'de çeyrek asırdır yönetimler ve başkanların değiştiği ama başına buyruk Teksaslı bir kovboy edasıyla sergiledikleri 'haydut devlet' görüntüsünün devam ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Öz, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'un dünyadan yükselen yoğun ikazları, itirazları ve tepkileri umursamadan Kudüs'ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan 1995 tarihli kongre kararını imzalayıp yürürlüğe soktuğunu belirtti.

Trump'un konuşmasındaki üslup, tavır ve içeriğin tam bir kibir ve popülizm örneği olduğunu aktaran Öz, şunları kaydetti:

"ABD'nin dış politikada siyasi, askeri ve ekonomik gücüyle kıyaslanmayacak derecede yanlış adımlar atması yeni bir şey değil Washington yirmi yıldır bunu yapıyor. Züccaciye dükkanına giren fil gibi Ortadoğu'ya daldı. Bölge ülkeleri ve halkları perişan hale getirildi. Irak ve Suriye harabeye döndü. İki milyondan fazla insan hayatını kaybetti, milyonlarca canını kurtarmak için sığınmacı oldu. Ama bu felaketlerin sorumlularının kılı bile kıpırdamıyor. ABD'de çeyrek asırdır yönetimler ve başkanlar değişiyor ama başına buyruk Teksaslı bir kovboy edasıyla sergiledikleri 'haydut devlet' görüntüsü devam ediyor. Yaptıklarının maliyetinin nasıl bir insanlık faciası anlamına geldiğini düşünmek ihtiyacını duymadan tutumlarını sürdürüyorlar."

Haberin Devamı

Türkiye'nin dönem başkanlığını yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplamasının doğru bir adım olduğunu belirten Öz, Trump ve çevresindekilerin İsrail'le ortaklaşa cehennemi bir ortamın mimarlığını yaptığını kaydetti.