Edirne DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER: "HİÇBİR PARTİ İLE İŞ BİRLİĞİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER: "HİÇBİR PARTİ İLE İŞ BİRLİĞİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

28.03.2014 - 09:45 | Son Güncellenme:

.

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER: HİÇBİR PARTİ İLE İŞ BİRLİĞİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, hiç bir parti ile işbirliği yapmayacaklarını söyledi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, seçim çalışmaları kapsamında Edirne'nin Keşan ilçesini ziyaret ederek konakladığı Şapçı Prestige Hotel’de kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Türker’in yanı sıra DSP Keşan İlçe Başkanı Mustafa Cem Akgül, DSP İlçe Sekreteri Yusuf Nalbantoğlu ile il genel meclisi adayları İsmail Adakan, Bahattin Doğru, Mehmet Arslan, Gökhan Özgünay ve Erol Çayır katıldı.
Toplantıda ülke gündemi ve yerel gündeme ilişkin görüşlerini açıklayan Masum Türker, AK Parti'nin oyunca ciddi bir azalmanın olduğunu iddia etti. Türkiye'nin, hem dış politika konumunda hem de genel siyasette kırılma noktasına geldiğini kaydeden Türker, "Bu nedenle de yeni politikaların izlenmesi gerekmektedir. Türkiye dış politikada zararlı çıkarsa, bu, hükümetin uzun süredir sıfır sorun adı altında uyguladığı politikanın yanlış olmasından kaynaklanacak. Türkiye, etrafındaki sorunlar yumağını kendisi oluşturmuş bulunuyor. Bölgemizde Başbakana dış politikada inanç yok. Bu aşamada Irak’taki Kürt hükümetinin petrolleri taşınırken, merkezi hükümetin petrolleri donduruldu. İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde tüm partiler seçime asılıyor. Beklenenin dışında bir sonuç olabilir. Toplumun oyu ile iktidarı desteklemediğini ortaya koyacağı bir dönem. Yani AKP’nin oyunda ciddi bir azalma olacak" dedi.
"12 YILDIR VATANDAŞIN GELİRİ ARTMADI"
Türkiye’nin ekonomik durumunun da çok kötü olduğunu iddia eden Masum Türker, 12 yıldır vatandaşın geliri artmadığını söyledi. İnsanların rahatlık içerisinde yaşadığını kaydeden Türker, "Buna biz; yoksulluk içerisinde refah diyoruz. Bu refah kredi kartları ve tüketici kredileri ile sağlandı. Ancak kredi olanakları daraldıkça kredi kartlarının limitleri, zorunlu ödemeler kontrol altına alınmaya başlandı. Bu da bizi, artık dünyadaki politikaya nasıl isyan varsa, Türkiye’de bunun zamanı geldiği sonucuna getiriyor. Bu itirazı gidermek için hükümet tek bir yola başvurabilir, bu da bireylerin gelirini arttırmak. Bunu gerçekleştirebilirse Türkiye biraz daha rahat nefes alabilir. Yoksa bunun dışında insanlar sıkıntı içerisinde yaşamaya devam edecekler. Bu ciddi bir yozlaşmaya neden olacaktır. Dünyada polis ve savcılar hırsızları kovalar, Türkiye’de hırsız polis ve savcıları kovalar oldu. Baş hırsız bu işi yapıyor. Ama diğer hırsızlar da istedikleri savcı ve polisin yerini değiştirebiliyor. Yoksulluğun yolsuzluğa yol açması halkın ciddi bir şekilde eylemsiz olmasına yol açtı. Önümüzdeki günlerde inşallah halk bunu eyleme dönüştürür. Şu anda Başbakanın yaşadığı durum çok vahim. O da beklediği oyu alamayacağını biliyor. Psikolojisi bozulmuş durumda" ifadelerini kaydetti.
"HİÇBİR PARTİ İLE İŞ BİRLİĞİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"
DSP Genel Başkanı Masum Türker, açıklamasının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Edirne’de DSP’den Hamdi Sedefçi adaylığını açıkladı. Edirne’de yerel seçimler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusunu Türker, şöyle cevapladı:
"Hamdi Sedefçi çalışmalarına devam ediyor. İddialı ve halk kendisini seviyor. Hamdi Bey’in Edirne’de bir şansı var. Bu da, onun dışındaki adayların hiçbirinin Edirneli olmaması. Keşan’da ise il genel meclisi adaylarımız var. Burada da başarı elde edeceğimizi sanıyorum. Arkadaşlarımız köy köy geziyor ve teveccüh iyi. DSP Türkiye’nin sigortasıdır. Hiçbir egemen gücün kontrolünde olmayan, gücünü tabandan tavana doğru alan ve daha çok küçük tasarruflar ile seçim kampanyası yürüten bir partiyiz. Türkiye’de dürüst insanların adresiyiz. Bu nedenle DSP’nin Türkiye’nin geleceğine yön verebilecek açılımları barındırması nedeniyle adresiz. Keşan’da belki bir belediye başkan adayı çıkarsaydık resim farklı olurdu."
Keşan’da DSP’lilerin yerel seçimlerde CHP’yi desteklediği yönünde iddialar konusuna açıklık getiren Türker, DSP için CHP'nin de AK Parti kadar rakip olduğunu söyledi. Türker, "Ve CHP, AKP kadar hatalıdır. DSP’nin oyları DSP’dedir. Keşan’da il genel meclisi üyelerimiz çalışırlarken oylarını vereceklerse neden çalışsınlar? CHP’liler çalışmadıkları, politika üretmedikleri ve sağa kaydıkları için alternatif istemiyorlar. Üst yönetim yavaş yavaş sağa kayıyor. CHP Güneydoğu’ya giderken özerkçi, orta Anadolu’ya gelince bozkurtçu, İzmir’de Atatürkçü oluyor. Ama Konak ilçesinde Atatürk rozeti takmayı reddeden birisini aday gösteriyor. Millet bunu görüyor. Sabit ve kalıcı bir politika yok. DSP ise yurdun her yanında üniter devlet yapısından yana olduğunu, Atatürk milliyetçiliğinden yana olduğunu söylüyor. Bu cumhuriyeti kuran Türkiye halkına, Türk milleti denir. Bu fikirlerimizden hiç vazgeçmedik. Biz soldan hiç vazgeçmeyiz. Oturup da cemaatler ile şunlarla bunlarla işbirliği yapmayız. Dolayısıyla CHP, çizgisini değiştirirken merkez solda var olan partinin yok olmasını istiyor. Kendi değişikliğinden memnun kalmayan seçmeninin başvuracağı adres kalmasın istiyor. Hiçbir parti ile iş birliğimiz söz konusu değil. Bunlar mazide kaldı. Bunların bedelini ödüyoruz. 2007’de seçime girmedik ve çok büyük bir kayıptı. Şu anda Keşan’da belediye başkan adayı çıkarmamamız gelecek seçimde toparlanmamızı zorlayacak. Bu nedenle biz kimseyi yönlendirmeyiz. Partimiz adına da kimse böyle bir açıklama yapamaz. Örneğin İpsala’da, Edirne’de, Küplü’de, Ergene’de iddialıyız" diye konuştu.
"CHP, İKTİDAR OLMAYI İSTEYEN BİR PARTİ DEĞİL"
CHP’nin Edirne’de belediye başkan adayı olarak Milletvekili Recep Gürkan’ı göstermesi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Türker, "Bir parti parlamentodaki milletvekilini belediye başkan adayı gösteriyorsa, o parti iktidar olmak istemiyor demektir. Çünkü iktidar olması için parlamentodaki milletvekili sayısını arttırmaya çalışmalı. CHP bir milletvekilini aday göstermekle seçimi kaybedeceğini bildiği için eksilmeyeceğini düşünmüştür. CHP’li milletvekili belediye başkanı olursa Edirnelilerin, Keşanlıların, Uzunköprülüler, İpsalalıların parlamentodaki haklarını kim temsil edecek?" şeklinde konuştu.
Toplantının ardından, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Keşan Şubesi Başkanı Özgür Meşegür ve Dernek Sekreteri Senem Bağcıoğlu Özbek ile MHP Keşan İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Özlem Karameşe, Masum Türker’e 'hoş geldin' ziyaretinde bulundu.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Keşan’daki programının ardından, İpsala, Küplü, Kırcasalih, Babaeski ve Çorlu turu yapmak üzere Keşan’dan ayrıldı.