Edirne EDİRNE TABİPLER ODASI SOSYAL TESİSLERİ AÇILDI

EDİRNE TABİPLER ODASI SOSYAL TESİSLERİ AÇILDI

16.03.2014 - 17:27 | Son Güncellenme:

.

EDİRNE TABİPLER ODASI SOSYAL TESİSLERİ AÇILDI

Edirne Tabip Odası, belediye tarafından tahsis edilen yeni lokalin açılışını yaptı. Kar amacı güdülmeyen, sosyal tesisi tüm Edirne halkına ve hekimlerine hizmet verecek.
Kavgaz Mevkii Şükrüpaşa Mahallesi Şehit Halis Zeki Saltık Caddesi'nde bulunan Edirne Tabipler Odası Lokalinin açılış kurdelesini Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Galip Ekuklu kesti. Açılışta konuşan Başkan Sedefçi, lokal binasının açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Burada da siyasete fazla girmek istemiyorum. Ancak ben elimden geleni yaptım, sıra sizde” diyerek yerel seçimler için oy çağrısında bulundu.
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, lokal binasına hekim eli değmesinden mutlu olduğunu dile getirerek, "Burası daha önceleri mezbelelik bir yerdi ve bunun gibi bir çok arsaya bu gibi dernek binalarının ve lokallerin yapılıp değerlendirilmesini çok olumlu buldum. Sizler çok değerli bir meslek sahibi insanlarsınız. İnsan hayatına 'ya tamam ya devam' diyen insanlarsınız. Çok önemli bir mesleğe sahip olduğunuzu bildiğim için büyük saygı duyuyorum. Bu lokalin bu denli güzel olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Ben keyiflendim, mutlu oldum. Burası mezbelelik bir yerdi 1 sene öncesine kadar. Hekim eli değince çok daha güzelleştiğini görmekten mutluluk duyuyorum. Bizim belediye olarak tek başımıza her şeyi yapma şansımız yok. Kitle örgütleriyle, derneklerle işbirliği yaparak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Birçok derneğimize bu tarz yerleri verdik ve mezbelelik yerler şu an yaşanır hale geldi ve hizmet sunma şansına kavuştu" dedi.
Sizler için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz diyen Başkan Sedefçi; “Tam 20 yıldır bu işi yapan bir arkadaşınız, kardeşiniz, abinizim. Bu dönemde aday olduk ve Edirne insanının dost, vefalı insanlar olduğunu gayet iyi biliyorum. Burada siyasete girmeyeceğim ama sadece şunu söyleyeceğim, ben elimden gelen desteği verdim şu an sıra sizde, ne diyorsunuz? Edirne'nin şu 5 senesi önemli arkadaşlar. Beş senede çevre planlarını yapacağız, Edirne'mizin kaderine çevre planlarıyla 100 yıllık yatırım yapacağız. Kentsel dönüşümler yapacağız, kentsel dönüşümlerde ranttan yana mı? halktan yana mı? olacağının tercihini yapacağız. Hızlı tren Edirne'ye geliyor. Edirne banliyö olacak. 10 dakikada İstanbul'a varacaksınız. Ben iddia ediyorum ki İstanbul insanları burada yaşayacaklar, çalışmaya İstanbul'a gidecekler” diyerek sözlerini tamamladı.
Açılışta konuşan Oda Başkanı Ekuklu ise hafta içerisinde Türkiye'de gerçekleşen olayların ardından bir günde olsa Tıp Bayramını kutladıklarını ve bunun sonunda da yeni lokal binalarının açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ekuklu, binanın her ne kadar lokal binası olsa da bir sosyal tesis niteliğinde olduğunu ve bütün Edirne halkına açık olduğunu söyledi.
Prof.Dr. Ekuklu, “Bu hafta biliyorsunuz sağlık haftasıydı. Bugün de 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bu hafta içerisinde ülke genelinde çok üzücü şeyler olmasına rağmen bir günlükte olsa bu üzüntüleri unutup bir araya geldik ve sağlık haftanın sonunda tıp bayramını kutladık. Bugün birçok arkadaşımla birlikte çok uzun süre emek verip tamamlamaya çalıştığımız ufak tefek eksikleri olsa da kullanılabilir hale gelen odamızın lokalinin açılışı için buradayız. Bu lokalimiz her ne kadar lokal binası olarak geçse de aslında bir sosyal tesis, bütün halkımızın yararlanabileceği bir yer. Bahçesi ve kapalı alanı yalnızca hekimler kullanabileceği bir alan değil, burada oturan vatandaşlarımızın ve Edirne halkının kullanabileceği bir mekan olsun istiyoruz” diye konuştu.