Keşan Balkan Senfoni Orkestrası, kurtuluş konserine notalarıyla renk kattı

Balkan Senfoni Orkestrası, kurtuluş konserine notalarıyla renk kattı

20.11.2021 - 12:21 | Son Güncellenme:

Balkan Senfoni Orkestrası, kurtuluş konserine notalarıyla renk kattı

Balkan Senfoni Orkestrası, kurtuluş konserine notalarıyla renk kattı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçe Belediyesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğinde Keşan’ın Kurtuluşu’nun 99. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Balkan Senfoni Orkestrası tarafından kurtuluş konseri verildi.

Konser, Selim Sesler Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Konsere, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğretim Görevlisi Burak İşçimen, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, birim amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Konser öncesi konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Keşan’ımızın Kurtuluşunun 99'uncu yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Keşan Belediyemiz ve Trakya Üniversitemiz işbirliğinde düzenlediğimiz Balkan Senfoni Orkestrası kurtuluş konserimizi gerçekleştiriyoruz. Kurtuluş konserimizde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyor, Keşan’ımızın kurtuluşunun 99'uncu yıldönümü gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Keşanlı Atalarımızın da 99 yıl önceki birliktelikleri bir senfoni gibidir. Atalarımız bir koro gibi birlikte, uyum içinde, aynı gaye etrafında buluşmuşlardır. Notaları yoktur, lakin düşmana verdiği notalar, uyarılar vardır. 99 yıl önceki özverileri, ezgiler misali güzeldir. Her koronun olduğu gibi bizim koronun da şefi vardır. Bu koronun şefi ve yöneticisi Atatürk’tür. Ulu önderimizi ve kahraman atalarımızı saygıyla ve şükranla anıyorum. Sonuçta ortada bir eser vardır ki O eserin adı da kurtuluştur. O eserin adı bağımsızlıktır, O eserin adı Türkiye Cumhuriyetidir. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olsun. Keşan Belediyesi olarak Keşan’a sunduğumuz eserlerimiz, en büyük eserimiz cumhuriyete güç versin. Keşan’ımız eserlerle parlak yüzyıllara erişsin. 99'uncu kurtuluş yıldönümümüz kutlu olsun.”

Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası muhteşem bir konser performansı sahneledi. Konser sonrasında başarılı performansları nedeniyle orkestra adına Devlet Konservatuarı Müdürü ve Orkestra Şefi Prof. Ahmet Hamdi Zafer’e hem kendisi hem de Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na plaket takdim edildi.