Keşan Keşan'da 2 milyon 270 bin metrekarelik alan imara açıldı

Keşan'da 2 milyon 270 bin metrekarelik alan imara açıldı

03.06.2020 - 12:30 | Son Güncellenme:

Keşan'da 2 milyon 270 bin metrekarelik alan imara açıldı

Keşanda 2 milyon 270 bin metrekarelik alan imara açıldı

KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçe Belediyesi tarafından yapılan 18'inci madde ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

Keşan Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen imza törenine Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İmar İşleri Müdürü Ali Ünal, Destek Hizmetleri Müdürü Aytuğ Bayır ile ihaleyi alan firma yetkilileri Özcan Sağdıç ve Cumhur Arabacı katıldı.

Sözleşme hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan’da imar konusunda uzun yıllardır beklenen çalışmalarımızı neticelendirdik. İhalenin yaklaşık maliyeti 1 milyon 79 bin TL idi. Yüzde 37 kırımla 679 bin 800 TL’ye Çağdaş Harita Mühendislik Firması ihaleyi kazandı. Bugünkü konumuz 2017 yılında ilave imar planı yapılarak yeni imara açılan 2 bin 270 dekar bir başka tarifle 2 milyon 270 bin metrekarelik alanı söz verdiğimiz gibi 18. Madde uygulamasının ihalesini yaptık. Bu uygulamanın içerisinde 227 hektarlık alan içerisinde huzurevi, toplu konut, Millet Bahçesi, yeni spor alanları, yeşil alanlar, eğitim, stadyum, sağlık alanları, engelli bakım merkezi yer alacak. Yeni bir yüzde 30’luk Keşan’ı inşa ediyoruz. 18'inci madde kapsamı uygulamasında bulunan tarla sahipleri artık arsa sahipleri olacaklar. 2 milyon 270 bin metrekarelik alana çeşitli tesisiler ile 10 bin konutluk alanların uygulamasına başlıyoruz" dedi.

Cumhur Arabacı da çalışmalar çerçevesinde her şeyi ilan ile vatandaşa duyurulacağını ifade ederek, "Çalışmanın her aşamasından vatandaşımıza bilgi verilecektir. Bu çalışmalar yasa ve yönetmelikler uygun gördüğü şekilde gerçekleştirilecektir. Bunlar askı ilanları ile duyurulacak olup itirazlarda değerlendirilecektir. 210 gün içerisinde bu çalışmalar tamamlanacaktır” şeklinde konuştu. Daha sonra Başkan Helvacıoğlu ve Arabacı tarafından sözleşme imzalandı.