Edirne Trakya Üniversitesi, Karadeniz Üniversiteler Birliği’ne üye oldu

Trakya Üniversitesi, Karadeniz Üniversiteler Birliği’ne üye oldu

18.05.2022 - 11:05 | Son Güncellenme:

Trakya Üniversitesi, Karadeniz Üniversiteler Birliği’ne üye oldu

Trakya Üniversitesi, Karadeniz Üniversiteler Birliği’ne üye oldu

EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi, 1998 yılında kurulan ve merkezi Romanya'da bulunan Karadeniz Üniversiteler Birliği’ne (BSUN) üye oldu. 

Trakya Üniversitesi, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Organizasyonu'na üye 12 ülkeden üniversitenin bulunduğu Karadeniz Üniversiteler Birliği’ne oy birliği ile kabul edildi. Online olarak gerçekleştirilen oylama öncesinde BSUN Genel Sekreteri Prof. Dr. Eden Mamut, Selanik Aristotales Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Pericles A. Mitkas ve Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sorin Costreie Trakya Üniversitesinin birliğe güç katacağını ve fayda sağlayacağını belirttiği övgü dolu bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada Trakya Üniversitesi oy birliği ile Karadeniz Üniversiteler Birliği’ne kabul edildi.

Oylamanın ardından bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin birliğe üyeliğinin kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin akademik kuruluşları arasında iş birliğini hedefleyen ve bu kapsamda çok önemli projelere imza atan bir birliğin üyesi olmak bizim için gurur verici. Başta Genel Sekreter Prof. Dr. Eden Mamut, BSUN Başkanı Prof. Dr. Karin Markides, Selanik Aristotales Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Pericles A. Mitkas ve Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sorin Costreie olmak üzere Karadeniz Üniversiteler Birliği’ne üye olmamıza katkıda bulanan herkese teşekkür ederim. Trakya Üniversitesi bölgenin en köklü ve eski Türk üniversitesi. 12 Balkan ülkesinden 84 üniversitenin üyesi olduğu Balkan Üniversiteler Birliği’nin Daimi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kalıcı Genel Sekreteriyiz. Bu birliğe üye olmadaki amacımız Karadeniz Üniversiteler Birliği ile Balkan Üniversiteler Birliği’ni bir araya getirecek, güç birliği yapacak bir iş birliği ortamı oluşturmaktır. Ayrıca iki birliğin ortaklığında daha geniş etki ve yüksek birliktelik oluşturacak toplantılar, kongreler düzenleyecek zeminin de oluşturulacağına inanıyorum” dedi.

Karadeniz Bölgesi'ndeki üniversiteler arasında ortak bir platform geliştirmeyi amaçlayan bir birlik olan BSUN’da Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Rusya, Türkiye, Ukrayna ve Sırbistan olmak üzere 12 ülkeden 100’ün üzerinde üniversite yer almakta.(DHA)