Elazığ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

08.03.2017 - 20:35 | Son Güncellenme:

.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ELAZIĞ (AA) - Öz Büro İş Sendikası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Etkinlik kapsamında Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik binası önünde toplanan bir grup sendika üyesi, yaptıkları basın açıklamasıyla Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Sendikanın Kadın Kolları Başkanı Tuba Üstün, sendika olarak eş zamanlı bütün illerde 8 Marta Dünya Kadınlar Günü'nü gerçekleştirdikleri etkinlik ile kutladıklarını söyledi.

Bugünün 1857 yılında New York'ta 16 saatlik çalışma süresi, düşük ücretler ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için kadınların verdiği mücadelenin başlangıcı olduğunu ifade eden Üstün, şunları kaydetti:

''Kadına kalkan elin iflah olmayacağı düşüncesinden hareketle kadına yönelik şiddet cezalarının ağırlaştırılmasını istiyoruz. Ülkemizde çalışma yaşamında yeni bir kavram olmasına karşın iş hayatında sıklıkla karşılaştığımız mobbingin son bulmasını istiyoruz. Annesine, eşine, kız kardeşine, kızına şiddet uygulayan bir ruh, kuşkusuz hastadır ve tedaviye muhtaçtır.''

Haberin Devamı

Üstün, Türkiye'de kadınların son yıllarda çalışma hayatında ve sosyal yaşamda elde ettiği kazanımların artarak devam edeceğine inandıklarını sözlerine ekledi.