ElazığBaşkan Yanılmaz, Kış Hazırlıkları Ve Kentsel Dönüşüm Konusunda Bilgilendirdi

Başkan Yanılmaz, Kış Hazırlıkları Ve Kentsel Dönüşüm Konusunda Bilgilendirdi

13.12.2016 - 12:34 | Son Güncellenme:

.

Başkan Yanılmaz, Kış Hazırlıkları Ve Kentsel Dönüşüm Konusunda Bilgilendirdi

Kışın herhangi bir sorun yaşanmaması için gayret göstereceklerini belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 140 araç ve ekipmanla kış sezonuna hazırlandıklarını söyledi.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kışın hazırlıkları ve kentsel dönüşüm dahil yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Elazığ Belediyesi olarak yaklaşan kış sezonu ile ilgili bütün birimlerin hazırlık yaptığını vurgulan Yanılmaz, kentteki 5 meydan, 32 bulvar, 147 cadde, bin 435 sokakta ve toplamda bin 291 kilometrelik bir yol ağında kış sezonunun daha rahat geçirilmesi için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

“140 araç ve ekipmanla kışa hazırız”
Elazığ’ı 10 bölgeye ayırdıklarını ifade eden Yanılmaz, “Her bölgeden bir başkan yardımcımız sorumlu olacaktır. Bunlar kendi ekibi ve araçları ile birlikte o bölge içerisinde herhangi bir olay meydana gelmesin diye gayret içerisinde olacaklar. 2014- 2015 kışlarında elde ettiğimiz veriler var. Kritik noktalar var. Bu kritik noktalarındaki çalışmalarımız önceliklerimizdir. Yaklaşık 310 kişilik bir ekip ile hazırlanıyoruz. Bu 310 çalışanımız kar yağdığında çalışmalarını sürdürecekler. 48 iş makinemiz, tuzlama aracımız ve benzeri greyderimiz başta olmak üzere 140 araç ve ekipmanla kış sezonuna hazırlanıyoruz. 2 bin 500 ton tuz alarak depolarımızda hazır halde bekletiyoruz. Yine 850 ton saf haldeki tuz miktarı da depolarımızda hazır bir şekilde bekliyor. Ana arterler bizim öncelikli çalışmalarımızdır. Minibüs ve otobüslerimizin toplu taşıma hatlarındaki güzergahlarıdır. Bu güzergahların öncelikle açık olması ve trafiğin rahat işlemesi için çalışmalarımız yürüteceğiz. Daha sonraki öncelik mezarlıklar ve okul yollarıdır” dedi.

“Kentsel dönüşüm hızla ilerliyor”
Kentsel dönüşüm hakkında da bilgi veren Yanılmaz, “Cumhuriyet, Sürsürü, Zafran, Kızılay, Aksaray ve Karşıyaka mahallerimizde ki kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızla ilerliyor. Bunlardan en öncelikli olan Cumhuriyet Mahallemizdeki mimari projelerimiz dahil olmak üzere her türlü çalışmalarımız bitti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylandı. Geçen hafta içerisinde TOKİ ile yapım konusundaki protokolümüzü de imzaladık. 2017 yılının başlarında TOKİ buranın yapımıyla ilgili ihalesini yapacaktır. Cumhuriyet Mahallemizden başlamak üzere kentsel dönüşüm fiilen Elazığ’da başlamış olacaktır. Sürsürü ile ilgili mimari projeler hazır ve Çevre bakanlığının onayına sunulmuş vaziyette. Onaylandığında TOKİ tarafından çalışmalar başlayacaktır. Yakın zaman Karşıyaka, Aksaray ve Kızılay mahallemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarımızın bakanlar kurulu onayıyla çıkmıştı. Bu uzun bir çalışmanın noktasıydı. Bu onaydan sonra buradaki çalışmalarımızı netice itibariyle mimari projelere dönüştürerek yapımına başlayacağız” diye konuştu.