Erzincan 2017 Yılına Yönelik Yatırım Ve Hibe Destekleri Tanıtıldı

2017 Yılına Yönelik Yatırım Ve Hibe Destekleri Tanıtıldı

20.12.2016 - 15:44 | Son Güncellenme:

.

2017 Yılına Yönelik Yatırım Ve Hibe Destekleri Tanıtıldı

Erzincan Ticaret Borsası tarafından Erzincan’ın 2017 yılına yönelik yatırım destekleri ve hibelerine ilişkin tanıtım programı düzenlendi.
Erzincan Hilton Garden Inn Otel’de düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Yapınca, Meclis Başkanı Süleyman Yıldırım, Ticaret Borsası üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Düzenlenen programda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okundu. Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Yapınca, düzenlenen toplantının Türkiye ve Erzincan için hayırlı olmasını temenni etti.
Ardından konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise konuşmasında yapılan menfur saldırıları kınadığını belirterek, hainlerin bu millete diz çöktüremeyeceğinin altını çizdi.
Yapılan konuşmaların ardından program akışı içerisinde yer alan Tarım ve Kırsal Kalkındırmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) önümüzdeki dönemde yapacağı hibe, destek ve teşviklerle ilgili sunumlarına geçildi.
Daha sonra tüm yatırım desteği ve hibelerinin detaylı bir şekilde Erzincan Ticaret Borsası üyelerine ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Genç Girişimciler Kurulu üyelerine aktarıldığı toplantının devamında Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) ilimizin de aralarında bulunduğu cazibe merkezi olarak ilan edilen 23 ilde, yatırımcılara proje bazında verilecek desteklere ilişkin tanıtım ve başvuru işlemleri hususunda bilgilendirme yapıldı.
Denizbank ve Ziraat Bankası’nın düşük faizli kredi ve Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) işgücü ve personel desteklerinin görüşüldüğü toplantının son oturumunda ise katılımcı üyeler için oluşturulan masalarda Ticaret Borsası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin soruları uzmanlar tarafından cevaplandı.