Erzincan Vali Arslantaş, Birlik Vakfında Söyleşide Bulundu

Vali Arslantaş, Birlik Vakfında Söyleşide Bulundu

15.12.2016 - 14:03 | Son Güncellenme:

.

Vali Arslantaş, Birlik Vakfında Söyleşide Bulundu

Birlik Vakfı Erzincan Şubesi’nin konuğu olan Vali Ali Arslantaş, vakıf binasında düzenlenen söyleşide gündeme ilişkin konuları ele alarak Erzincan’ın geldiği noktayı ve yapılması planlanan projeleri değerlendirdi.
Birlik Vakfı Erzincan Şubesi’nin her hafta vakıf toplantı salonunda gerçekleştirdiği konferans, seminer, söyleşi ve sohbet programlarının bu haftaki konuğu Erzincan Valisi Ali Arslantaş oldu. Programda gündeme ilişkin konularla birlikte Erzincan’ın bugünü ve geleceği konulu bir sunum yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, konuşma öncesi İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında şehit olanlara Allah’tan Rahmet yakınlarına sabır diledi.
Yeni ipek yolu projesi, Erzincan’ın ekonomik durumu, 15 Temmuz’da Erzincan’da yaşanan süreç, terörle mücadelede, 2016 yatırımları gibi konu başlıkları ile söyleşiye başlayan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, bu konularda önemli bilgiler verdi.
Tarihi ipek yolunun, günümüzde hızlı tren projesi ile moderninize edilerek tarihte olduğu gibi yeni dönemde canlandırılarak doğu ile batı arasındaki ticari ağın sağlanacağını ve Erzincan’ın da bu büyük projeden payını alacağını söyleyen Vali Arslantaş, bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü hatırlattı.
Erzincan’da sanayi sektöründe çalışan kişi sayısının 1.180 kişi olduğunu söyleyen Vali Arslantaş, “Organize sanayide faaliyette 63 firma var. Doluluk oranı yüzde 46. Planlanan yatırımlarla doluluk oranı yüzde 55’lerde olabilecek. İyi bir sonuç değil. İstihdam oranımızda yüzde 48 ile Türkiye 48’inci sırada kendimize yer buluyoruz. İş gücüne katılma oranımız yüzde 51, toplam çalışan sayımız da 50 bin 268 kişi. 2013 verilerini göre kişi başına düşen gelirimiz 5 bin 940 dolar. Kişi başına düşen geliri artırmak çok kolay, bu nasıl olacak? 23 ili kapsayan teşvik paketi ile bu mümkün olacak. Bu konuda yoğun çalışmalarımız oldu. Erzincan’daki yatırımcı kuruluşlarımızla birlikte il dışında ki sanayicilerimizi de ziyaret ederek teşvik paketini anlattık ve yatırım yapmaları için davet ettik. Bunun yanında Organize sanayi bölgesinde kapanmış ve yatırımı yarım kalmış fabrika sahiplerini de arayarak yatırım yapmaları için davet ettik. Şimdiye bakanlığımızın teşvik paketinden faydalanarak fabrika kurmak için yapılan müracaat sayısı 21. Bu teşvikten dışardaki yatırımcı ne kadar faydalanıyor ise Erzincan’da ki yatırımcı da o kadar faydalanacak.” Dedi.
15 Temmuz olaylarına da değinerek Erzincan’da yaşananları anlatan Vali Arslantaş, 169 devlet memuru valiliğimizce, 650 kişi de ilgili bakanlıklarca görevinden uzaklaştırıldığını söyleyerek, 495 kişinin kamu görevinden çıkarıldığını söyledi. Bu süreçte hakkında yapılan incelemelerin ardından 152 kişinin görevine iade edildiğine dikkat çeken Sayın Valimiz, toplamda 534 kişiye de adli işlem yapıldığını söyledi.
Daha sonra Özel idarenin yatırımlarına değinen Vali Ali Arslantaş, köylerde içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra, özel idarenin kendi tesislerinde ürettiği sıcak asfalt ile köy yollarının asfaltlandığını vurguladı. Tarım alanında ki çalışmalara değinen Sayın Valimiz, hibe programları ile birlikte önümüzdeki süreçte parçalanmış tarım arazilerinin birleştirilmesi için çalışmalara başlanılacağını söyledi.
Sohbet havasında geçen söyleşinin ardından Birlik Vakfı yönetimi ve üyeleri ile istişarede bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, el birliği ile yapılacak yatırım ve çalışmalar sonucunda Erzincan’ın kısa zamanda hak ettiği yere geleceğini söyledi.