Erzurum Eski Vali Yardımcısı Gül'ün Fetö Davası

Eski Vali Yardımcısı Gül'ün Fetö Davası

14.03.2017 - 17:16 | Son Güncellenme:

Erzurum'da, FETÖ/PDY üyesi olduğu öne sürülen eski Erzurum Vali Yardımcısı Gül'ün yargılanmasına başlandı

Eski Vali Yardımcısı Gülün Fetö Davası

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu öne sürülen eski Erzurum Vali Yardımcısı Fatih Gül'ün yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Fatih Gül ile avukatı Hasan Güneş katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından sanığın savunmasına geçildi.

Sanık Gül savunmasında, herhangi bir terör örgütünün mensubu olmadığını ve bağlantısının bulunmadığını ileri sürdü.

İddianamede ByLock kullandığı yönünde iddialar olduğunu belirten Gül, "Böyle bir programı kullanmadım. İçeriği araştırılırsa anlaşılacaktır." dedi.

Gül, iddianamede terör örgütünün silahlı olduğundan bahsedildiğini anlatarak, şunları ifade etti:

"Yasal hakkım olmasına rağmen silahım bile yoktur. Nasıl silahlı terör örgütüne üye olabilirim. Terör örgütünün varlığından bahsedilebilmesi için eylemlerin olması gerekirken benim söz konusu bir fikir ve eylemlerimle ilgili hiçbir ortak paydam bulunmamaktadır. İddianamede devlete ait araçların örgüt adına kullandığım söyleniyor. Buna yönelik özel işlerim için bile bu araçları kullanmadım, kaldı ki bahsedildiği gibi kullanmış olayım. Söz konusu örgütle ilgili olarak halihazırda üyelik, mensubiyet, iltisak olarak ne tür bir bağlantım olduğum hala ifade edilmemektedir."

Haberin Devamı

Örgütle bağlantılı üniversitede yüksek lisans yaptığını kabul eden Gül, bunun için özel bir sebep olmadığını, başvuruda hukuk mezunu şartı olmaması ve kamu çalışanlarına yüzde 25 indirim yapılmasından dolayı burayı tercih ettiğini söyledi.

Gül, Bank Asya'yla ilgili olarak ise "Bank Asya'ya yoğun para yatırıldığı dönemde bir başka bankada kasa kiralayarak elde bulunan takıları buraya yatırdık. Bu durum Bank Asya'ya destek olmadığımın açık göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Sanık avukatı Güneş, ek savunma yapabilmek amacıyla süre talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının savunma yapması için ek süre talep etmesi ve eksik evrakların tamamlanması amacıyla sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığında hazırlanan iddianamede, eski Erzurum Vali Yardımcısı Fatih Gül'ün yurt dışı çıkış kaydının bulunmadığı ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütün haberleşmede kullandığı şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Sanık Gül'ün, iş yerinde yapılan aramalarda dijital materyallerin incelenmesi sonucu Fetullah Gülen'e mektup "deşifre olduk" isimli 54 GB'lık dosyanın bulunduğu ve açılamadığının anlatıldığı iddianamede, aynı incelemede "İşte FETÖ Esed derin bağlantısı" isimli dosyanın olduğu ve açılamadığına işaret ediliyor.

İddianamede, Gül'ün örgütle bağlantılı Zirve Üniversitesinde eğitim kaydının bulunduğu ve eşinin Bank Asya'da kaydının bulunduğu kaydediliyor.

İddianamede, sanık Fatih Gül hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.