Merkez Başkan Akalan: Beyin cerrahisine ilgi azlıyor

Başkan Akalan: Beyin cerrahisine ilgi azlıyor

01.09.2023 - 12:57 | Son Güncellenme:

Başkan Akalan: Beyin cerrahisine ilgi azlıyor

Başkan Akalan: Beyin cerrahisine ilgi azlıyor

Salih TEKİN / ERZURUM,(DHA)- TÜRK Nöroşirürji Akademisi Başkanı Prof. Dr. Nejat Akalan, 9'uncu bilimsel toplantılarını yaptıkları Erzurum'da tıp mesleğine ve beyin cerrahisine azalan ilgiyi artırmanın yollarını arayacaklarını söyledi. Akalan, "Tıp mesleğine, beyin cerrahisine ilginin azaldığı bu dönemde akademiye özel görevler düşüyor. İlgiyi artırmak tıp fakültesinde başlayarak öğrencilere beyin cerrahisinin tüm olanaklarını, değerlerini daha iyi aktarmakla olacaktır. Zaten bu toplantıların bir amacı da beyin cerrahisini tıp öğrencilerine nasıl tanıtabiliriz, onların ilgilerini nasıl çekebiliriz" dedi. 
    Türk Nöroşirürji Akademisi 2023 yılı 9'uncu toplantısı Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde başladı. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden beyin cerrahlarının katıldığı toplantının açılışında konuşan Türk Nöroşirürji Akademisi Başkanı Prof. Dr. Nejat Akalan, "Tıp mesleğine beyin cerrahisine ilginin azaldığı bu dönemde akademiye özel görevler düşüyor. Hepiniz, bilgileriniz, tecrübelerinizi hatta hayal kırıklıklarınızı genç arkadaşlara aktarmanız için burası iyi bir ortam. Aramızda henüz üye olmayan, genç beyin cerrahı arkadaşlarımız da var. En azından bu mesleği seçip devam etmekte olan bu insanlara sizin engin tecrübelerinizi aktarmak iyi olacaktır. Bütün dünyada genel olarak tıbba ilgi azalmakta. İlgiyi artırmak belki tıp fakültesinde başlayarak öğrencilere beyin cerrahisinin tüm olanaklarını, değerlerini daha iyi aktarmakla olacaktır. Zaten bu toplantıların bir amacı da beyin cerrahisini tıp öğrencilerine nasıl tanıtabiliriz onların ilgilerini nasıl çekebiliriz. Toplantılarda, beyin cerrahisine olan ilgilin azalmasının önüne nasıl geçebiliriz, eğitimi kolaylaştırmak daha iyi beyin cerrahlar yetiştirmek için ne gibi tedbirler almamız lazım, bunların çeşitli kurumlar arasındaki ilişkileri nasıl düzenlenir gibi konular tartışılacak" diye konuştu. 
    Türk tıbbının ve beyin cerrahisinin dünyadaki yerinin oldukça iyi olduğunu ifade eden Akalan, eğitimin de oldukça ileri düzeyde olduğunu bildirdi. 
TOPLANTILAR 3 GÜN SÜRECEK
    Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı'nın açılış konuşması yaptığı ve Erzurum'da 3 gün süreyle devam edecek olan Türk Nöroşirürji Akademisi 2023 Bilimsel Konferansı'nda akademik yazarlık, güncel nöroşirürji eğitimi gibi konular masaya yatırılacak. Ayrıca 'kurumsal çatı altında nöroşirürji' konulu bir de panel gerçekleştirilecek.(DHA)

FOTOĞRAFLI