Erzurum O DOKTORLAR BERAAT ETTİ

O DOKTORLAR BERAAT ETTİ

08.03.2014 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

O DOKTORLAR BERAAT ETTİ

Esma Üstgüney’in ‘emboli atması’sonucu kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirmesi üzerine ailenin doktorlar için açtığı dava sonuçlandı. Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, mahkeme heyeti, Doktor Cengiz Burnik ile Anestezi Uzmanı Doktor Şengül Bakiler Alkazan’ın beraatine karar verdi.
Erzurum’da 09 Aralık 2011 günü Esma Üstgüney’in ‘emboli atması’sonucu kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirmesi üzerine aile görevli doktorlar hakkında bulunmuştu. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Cengiz Burnik ile Anestezi Uzmanı Doktor Şengül Bakiler Alkazan hakkında,‘İhmali Davranışla Kasten Adam Öldürme’suçlamasıyla dava açılmıştı. Mahkeme Doktor Burnik ve Alkazan hakkındaki ölüm olayında kusurlarının bulunmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.
İDDİANAMEDEN
Erzurum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım’ın hazırladığı 30 Kasım 2012 tarihli iddianameye göre; 08 Aralık 2011 günü rahatsızlanan ablası Esma Üstgüney’i (38), kalp ve göğüs ağrısı şikâyeti nedeniyle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine Ahmet Kurtlu’nun ısrarlarına rağmen hastanın tedavi altına alınmadığı, ikinci kez 09.12.2011 günü sabahı tekrar acil servise götürülen hastanın yapılan tetkikler sonucu ‘yatması’ gerektiği yönünde hastane başhekim yardımcısı tarafından bilgilendirilmesine rağmen yatırılamayarak akşam saatlerinde yaşamını yitirdiği ifade edildi.
‘İHMALİ DAVRANIŞTAN, KASTEN ADAM ÖLDÜRMEK’SUÇUNDAN
Cumhuriyet Savcısı Yıldırım’ın hazırladığı iddianame Erzurum Üçüncü Ağır CezaMahkemesi’nde kabul edildi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanasi’nde görevli Anestezi Uzmanı şuan İzmir’de görev yapan Dr. Şengül Bakiler Alkazan ileKonya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Genel Cerrah Dr. Cengiz Burnik hakkında TCK’nin 83-1 maddesi kapsamında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemi ile Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.
BURNİK,”EMBOLİ OLDUĞUNA DAİR BULGU YOKTU”
Suçlamaları kabul etmeyen Konya Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Uzman Dr. Cengzi Burnik, “Ben göğüs hastalıkları uzmanıyım. Olay günü İcapcıydım. İcapçı yani 24 saat boyunca yönlendirilen hastaların konsültasyonundan sorumluydum. Bu hasta konsültasyon için bana yönlendirilmiştir. Hasta acil olarak yönlendirildiği için yanına ben gittim. Gereklikontrolü yapıp gerekli tetkiklerini istedim. İlgili hastanın tetkiklerini acil serviste görevli doktoru yapmaktadır. Hasta hafif bunaltı ve kusma şikâyeti ile gelmiştir. Hastanın amboli olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum” diye ifade vermişti.
”ÖLÜM OLAYINDA KUSURLARI YOK”
Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, mahkeme heyeti, Doktor Cengiz Burnik ile Anestezi Uzmanı Doktor Şengül Bakiler Alkazan hakkında “Her ne kadar sanıklar hakkında ihmali davranışla kasten öldürme suçundan cezalandırılmaları istemiyle kamu davası açılmış ise de, yapılan yargılama ve toplanan delillere göre sanıkların olayda kast veya taksir şeklinde bir kusurlarının bulunmadığı gerekçesiyle” ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.