Gaziantep Gaziantep Sanat Merkezi'ne Ödül

Gaziantep Sanat Merkezi'ne Ödül

29.11.2017 - 11:00 | Son Güncellenme:

.

Gaziantep Sanat Merkezine Ödül

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Sanat Merkezi'ne dönüştürülen eski adliye binası, Sign of the City Awards (SotCA) Gayrimenkul Yarışmasında "En İyi Kültürel ve Doğal Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek ve sektöre prestijli farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla düzenlenen, Hürriyet gazetesi öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığındaki SotCA Gayrimenkul Yarışmasının dördüncü ödül töreni, Hilton İstanbul Bomonti’de gerçekleştirildi.

Ödül töreninde yarışmaya katılan projelerin en iyileri seçildi. Yarışmada, 79 projenin 122 başvurusu değerlendirildi, 22 ödül sahibini buldu.

Yarışmada. 5 ana kategori ve 24 ödülde finale kalan projeler, 3 aşamalı değerlendirme sonunda açıklandı. Yarışmaya 1 Ocak 2012-11 Ağustos 2017 tarihleri arasında tamamlanmış ya da yapım aşamasında olan projeler aday gösterildi.

Haberin Devamı

Sektörün talebi ve ihtiyaçlarıyla kendini yenileyen SotCA, bu yıl ilk kez doğal ve kültürel mirası yenilemeye, yeniden geliştirmeye yönelik koruma ve uygulama projelerine “Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi” ödülü verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından eski adliye binasının Sanat Merkezi’ne dönüştürülmesine yönelik proje, bu kategoride en iyi proje seçildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ile birlikte ödülü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’den aldı.

Türkiye’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projeleri, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk ve Dünya Mimarlık Topluluğu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan’ın eş başkanlığında toplanan profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.