Gaziantep HKÜ’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açıldı

HKÜ’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açıldı

11.08.2021 - 08:47 | Son Güncellenme:

HKÜ’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açıldı

HKÜ’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açıldı

Ahmet KILIÇ/GAZİANTEP,(DHA) - GAZİANTEP Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açıldı.
Bu yıl 30 öğrenci ile eğitime başlayacak olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfak kültürleri üzerine çalışma yapmayı seven, sağlıklı beslenme vizyonu ile mutfakta üretim yapabilen ve bunu sanata dönüştürebilen nitelikli şefler yetiştirmeyi hedefliyor.
Bölümün açılışı nedeniyle düzenlenen programa; Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, öğrenciler ve şefler katıldı.
Etkinliğe katılan şefler, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri ile birlikte hazırladığı menüyü misafirlerine sundu. Şefler arasında yer alan Ekin Eylem Ulaş ise Gaziantep’in meşhur yemek ve tatlılarını kendine özgü bir tarzla yorumlayarak çeşitli yiyecekler hazırladı, davetlilere ikram etti.
‘DÜNYA MUTFAĞININ ANADOLU’NUN LEZZETLERİNE İHTİYACI VAR’
Yemeklerin tadıma bakan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılan bölümün kentin gastronomisine önemli katkılar sağlayacağını aktardı. Burada yapılacak farklı lezzetlerin Gaziantep’in yöresel ürünleri ile birleştiğinde gastronomi turizmine canlılık getireceğini ifade eden Şahin, “Lezzetin başkentiyiz. Sağlıklı lezzetin de başkenti olduk artık. Topraktan çıkan bütün ürünlerimizin; nar, fıstık, sumak, biber gibi; dünyanın Gaziantep mutfağını ve bu mutfağı mutfak yapan ürünleri tüketmek gerektiğine dair yaygın bir kanaati var. Tabi bunları nasıl tükettiğiniz önemli. Bu iş hizmet sektörü ve bu sektörde yetişmiş insan gücü, yetişmiş insan gücünde de akademik başarı çok önemli. Bizim uluslararası hedefe ulaşmamız için bugün lansmanı yapılan bu bölüm yeni fırsatlar getirecek. San Sebastian, Barcelona ve Paris ile dünyanın gastronomi ülkeleriyle yarışıyoruz. Böyle bir hedefiniz varsa, bunu; yetişmiş insan gücü ve akademik bakışla güçlendirmeniz gerekiyor. Sanatı lezzetle buluşturmak gerekiyor. Dünya mutfağının Anadolu’nun lezzetlerine ihtiyacı var” diye konuştu.
HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise Gaziantep’in bir gastronomi konusunda oldukça ileride olduğunu ifade ederek üniversite olarak bu konudaki altyapı ve insan kaynağını güçlendirmek için önemli bir adım attıklarına değinerek, "Bu yıl 30 öğrenci kontenjanımız bulunmakta. Çok yoğun bir talep var. Şef Ekin Eylem Ulaş’ın da katkıları ile birlikte bugün güzel bir başlangıç yaptık. Bugünkü lansmanımıza katılan ve Üniversitemize desteklerini esirgemeyen Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
FOTOĞRAFLI