Gaziantep TURİSTİK ÇARŞISI YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

TURİSTİK ÇARŞISI YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

26.10.2015 - 15:01 | Son Güncellenme:

.

TURİSTİK ÇARŞISI YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

Gaziantep’in 2000 yılında hizmete açılan ve Yabancı Damat dizisinin bazı bölümlerinin çekildiği Gaziantep turistik çarşı, yeniden yapılandırılıyor.
Gaziantep’te dizi yönetmenlerinde ilgisini çeken ve sonrasında Gaziantep’te çekilen Yabancı Damat dizisinde de görülen turistik çarşısı, eskisi ilgisini kaybetmesi üzerine yeniden yapılandırılıyor. İlgi azlığı nedeniyle bazı çarşı esnafının dükkanlarının kepenklerini indirdiği çarşı yapılan yenileme çalışmaları ve kampanyalı fiyatlarla yeniden eski günlerine döndürülmeye başladı. 2014 yılında göreve gelen Turistik Çarşı Başkanı Bahattin Durucu, yapılan yenileme çalışmaları ve kampanyayla eski hareketli günlerine dönmeye başladığını belirtti. Durucu, “Turistik çarşının içinde bulunan 30-40 boş dükkan için bir kampanya başlatarak dükkanların çoğunu çalıştırmak üzere olan insanlara ücretsiz verdik. Bir çoğunu da Suriyeli vatandaşlara kiralık olarak verdik. Şuan 30-40 dükkandan sadece 3 tane boş dükkan kaldı. İlerleyen günlerde kiralık veya satılık olarak bu dükkanları da verebileceğimizi düşünüyorum" dedi.
Turistik çarşısını göreve geldikten sonra iç ve dış olarak bir değişime götürdüklerini vurgulayan söyledi.
Durucu, "2014 yılında göreve geldiklerinde çarşı içerisinde bulunan her türlü şeyi elden geçirdi. Mescidimizi yeniden dizayn ettik. Elektrik odasını paslanmış, kullanılmaz haldeyken, tekrardan düzenledik.Çarşının 1 Nolu kapısının önü yeniden onardık. dizaynımız devam ediyor” diye konuştu.
Gaziantep’in turistik çarşısının esnaflarından Mehmet Çevik, yeni yönetiminin eski hareketliliği geri getirecek çalışmalar yaptığını belirterek, memnuniyetini dile getirdi.