Giresun Fiskobirlik’te hedef Libya’ya ihracatı artırmak

Fiskobirlik’te hedef Libya’ya ihracatı artırmak

10.03.2022 - 14:54 | Son Güncellenme:

Fiskobirlik’te hedef Libya’ya ihracatı artırmak

Fiskobirlik’te hedef Libya’ya ihracatı artırmak

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, “Libya Fiskobirlik’in önemli ihracat noktalarının başında geliyor. 2021 yılında 1 milyon dolarlık ihracat hacmimiz oldu. 2022 yılı hedefimiz de bu rakamı 2 milyon dolara çıkarmak. İlk 3 ay itibarıyla da güzel ilerliyoruz” dedi.

Bayraktar, son üç yılda ihracat çalışmalarına hız veren birliğin, fındık ve mamulleri satışında yeni pazarlara açılmayı sürdürdüğünü ifade ederek, bu kapsamda Libya’dan gelen heyetle görüşmelerde bulunduklarını kaydetti. Libya’dan gelen heyetle mevcut çalışmalar ve yeni ticari anlaşmaların görüşüldüğünü belirten Bayraktar, önceliklerinin fındık ve fındık mamullerinde nihai mamul ihracatı olduğuna işaret etti.

Bayraktar, fındığın Türkiye için önemli bir ihracat ürünü olduğunu ancak ihracatta natürel iç fındık haricinde ürün çeşitliliğinin olmaması nedeniyle ciddi kayıplar yaşandığını ifade ederek, “Çünkü üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünü kendi sanayimizde işleyerek sattığımızda beş on kat daha fazla bir gelir elde etme imkanı mevcut. Burada, gerekli endüstriyel altyapının tesis edilmesi, markalaşma ve pazarlama gibi unsurlar öne çıkıyor. Biz Fiskobirlik olarak nihai mamul satış ve pazarlamasında iç piyasada ciddi mesafe kat ettik. Şimdi buradan edindiğimiz tecrübeyi ihracat çalışmalarına aktarıyoruz” dedi.

İhracatta yeni pazar arayışlarının devam ettiğini Libya’nın da nihai mamul ihracatında önemli bir destinasyon olduğunu dile getiren Bayraktar, şunları belirtti:

“Libya Fiskobirlik’in önemli ihracat noktalarının başında geliyor. 2021 yılında 1 milyon dolarlık ihracat hacmimiz oldu. 2022 yılı hedefimiz de bu rakamı 2 milyon dolara çıkarmak. İlk 3 ay itibarıyla da güzel ilerliyoruz. Ancak bizim için en önemli husus Libya ile gerçekleştirdiğimiz ihracatın tamamı nihai mamul olan sürülebilir fındık kreması üzerinden gerçekleşiyor. Bu açıdan Libya, bizim ihracat stratejimizin önemli destinasyonlarının başında geliyor. Gelecek hedefimiz, nihai mamul ihracatı hacmimizi ve ülke sayısını artırmak. Bu yönde saha ve pazarlama çalışmalarımız sürüyor.” (DHA)

FOTOĞRAFLI