Giresun GİRESUN’DA 'YERLERE TÜKÜRMEYİNİZ' PROJESİ

GİRESUN’DA 'YERLERE TÜKÜRMEYİNİZ' PROJESİ

11.03.2014 - 18:04 | Son Güncellenme:

.

GİRESUN’DA YERLERE TÜKÜRMEYİNİZ PROJESİ

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü ve 42. Bölge Giresun Eczacılar Odası tarafından ortaklaşa hazırlanan 'Yerlere Tükürmeyiniz' projesinin protokolü imzalandı.
42. Bölge Giresun Eczacılar Odası binasında yapılan basın toplantısında Eczacılar Odası Başkanı Mine Erdoğan ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal proje hakkında bilgiler verdiler.
"Halk sağılığını ilgilendiren konularda çalışmalar yapmak, kampanyalar yürütmekte bizlerin görevidir" diyen Giresun Eczacılar Odası Başkanı Mine Erdoğan, “42. Bölge Eczacı Odası ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak ortak bir kampanyayı yürütme kararı aldık. Temiz çevre bilincini geliştirmek, sağlık açısından oluşturduğu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için 'Yerlere tükürmeyiniz' başlıklı 'mendiline tükür, mikropları süpür' projesini başlattık. Yerlere tükürmenin verem, zatürre, grip bronşit gibi birçok hastalığın bulaşmasına yol açtığı gibi, insanları rahatsız ettiğini herkese herkese tekrar, tekrar hatırlatmak istiyoruz. Kampanyamız bir nisanda hayata geçecek. Bu konuda tüm halkımızdan ve sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz” dedi.
Projenin 6 ay boyunca süreceğini belirten Giresun İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal, ” Yerlere tükürmekle bulaşacak hastalıkların toplumumuzda bilinç kazanması amacı ile yürütecek olduğumuz bir kampanya. Bu kampanya çerçevesinde afiş, broşür dağıtıp stantlar açarak toplumumuzu bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Yerlere tükürmenin bir alışkanlıktan dolayı olduğunu düşünüyoruz. Tıbbi anlamda tükürme zorunluluğu olan insanlarımız içinde portatif mendiller dağıtarak yere tükürme konusunda önlem almayız hedefliyoruz. Projemiz hakkında vatandaşımızdan duyarlılık göstermesini umut ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 42. Bölge Giresun Eczacılar Odası ile Sağlık İl Müdürlüğü arasında proje protokolü imzalandı.