Giresun Görele'de Okuma Yazma Öğrenenler Ödüllendirildi

Görele'de Okuma Yazma Öğrenenler Ödüllendirildi

19.06.2018 - 16:50 | Son Güncellenme:

.

Görelede Okuma Yazma Öğrenenler Ödüllendirildi

GİRESUN (AA) - Görele ilçesin'de, "Okuryazarlık Seferberliği" katılımcılarına ödül verildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği" programı kapsamında sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerden kura ile belirlenenler gram altın ve ev eşyası ile ödüllendirildi.

Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, 118 kursta 597 kadın, 32 erkek olmak üzere toplam 629 kursiyerin eğitim gördüğünü söyledi.

Açılan kurslarda 376 kursiyerin tam olarak okuryazarlık öğrenerek belge almaya hak kazandığını belirten Kaymakam Ermiş, "İlçemizde her ne sebeple olursa olsun okula gidememiş ya da döneminde bu eğitimi alamamış, farklı sıkıntılardan dolayı okullu olamamış kişilere, bir kişi bile olsa bu kursu açarak okuma yazma öğretmeyi hedefledik." dedi.

Haberin Devamı

Ermiş, belge almaya hak kazanan kursiyerlere kura çekip ödüllendirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Belge almaya hak kazanan 80 kursiyerimizi kura ile gram altınla ödüllendirdik. 4 kursiyerimize de yine kura ile çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, televizyon ve ütü hediye ettik. Görele'de okuma yazma sorununun ortadan kalkmasını ve okuma yazma seferberliğini en iyi uygulayan ilçelerin başında olmasını arzuluyoruz."