Hakkari HAKKARİ’DE ‘İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ’ EĞİTİMİ

HAKKARİ’DE ‘İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ’ EĞİTİMİ

10.12.2015 - 09:53 | Son Güncellenme:

.

HAKKARİ’DE ‘İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ’ EĞİTİMİ

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda çalışan daimi işçi statüsündeki personele 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanuna hakkında eğitim verildi.
Hacı Salih Şen İlköğretim Okulu’nda verilen eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Binyamin Tekin, işçi sağlığı ve güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu ve bu nedenle acil durum eğitim ve tatbikatların, risk analizleri ve acil durum planlarının, oluşturulan birimlerin koordinesinde yaptırılıp sürdürüleceğini ifade ederek, önümüzdeki süreçte de bu eğitimlerin ilçelerde verileceğini belirtti.
Mevzuat ve Çalışanların Yasal Hak ve Sorumlulukları Koordinatör İSG Uzmanı Yusuf Kevir eğitimde teknik konular, Sivil Savunma Uzmanı Oktay Kızılkaya da yangın ve yangından korunma konuları hakkında bilgi verdi.
Kızılkaya, 30 Haziran 2012’de yürürlüğe giren 6331 sayılı kanunun kamu özel ayrımı yapılmaksızın tüm iş yerlerini kapsadığını söyledi. Kızılkaya, “Hizmetli, memur ve öğretmenlerin iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alması yasal bir zorunluluktur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iş sağlığı ve güvenliğinde üzerimize düşen tüm yasal ve vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmek için çalışıyoruz. Bugün iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile personelimizin daha sağlıklı, güvenli ve bilinçli bir şekilde çalışmalarını amaçlamaktayız. İlimize bağlı okul ve kurumların risk analizlerini ve acil durum planlarını yaparak hem yasal sorumluluğumuzu yerine getireceğiz hem de çalışanlara güvenli ortam oluşturacağız” dedi.
Eğitim, kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.