Hakkari Hakkari'de ‘Teröre Lanet' Mitingi

Hakkari'de ‘Teröre Lanet' Mitingi

19.12.2016 - 15:11 | Son Güncellenme:

.

Hakkaride ‘Teröre Lanet Mitingi

Hakkari’de düzenlenen mitinge katılan binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla ‘kahrolsun PKK’ sloganları atarak terörü lanetledi.
Hakkari’de ‘bu ülke hepimizindir, ülkene sahip çık’ adı altında valilik bahçesinde teröre lanet mitingi düzenlendi. Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, Durankaya Belediye Başkan Fatih Keskin, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, CHP temsilcileri, ilin ileri gelenleri, iş adamları, bazı STK temsilcileri, şehit aileleri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile binlerce kişinin katıldığı mitingde, Hakkari İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ramazan Özdemir bir konuşma yaptı. İstanbul Beşiktaş ve Kayseri başta olmak üzere yapılan terör saldırılarını lanetlediklerini ifade eden Özdemir, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor ve dua ediyoruz” dedi.

“Hiçbir terör örgütü Kürt halkını temsil edemez”
Terörün insanlığın en büyük düşman olduğunu söyleyen Özdemir, “Tüm terör örgütleri bilsin ki bizler millet olarak oyuna gelmeyecek kadar basiret ve samimiyet sahibiyiz. Beyinleri yıkanarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları ayrım yapmadan milletimizin arasına sürenler, insanlıktan pay almamış olan alçaklardır. Bu ülke hepimizindir, gidecek bir yerimiz yoktur. Suriye’de ve Irak’ta yaşanan olaylarda, insanlar buraya sığınmakta ve sığınılacak yer olarak burayı görmektedir. Biz artık terör olmasın diyoruz. Bu topraklara barış, kardeşlik ve huzur gelsin istiyoruz. Kardeşlik limanımız olan bu ülke; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla ve Çerkeziyle bir olduğumuzu haykırıyoruz. Ülkemize hep beraber, omuz omuza ve yürek yüreğe sahip çıkacağımızı tüm terör örgütlerine ve emperyalist güçlere deklare ediyoruz. Bugün Hakkari’de halk olarak diyoruz ki hiçbir terör örgütü Kürt halkını temsil edemez. Masum canlara kıyan her türlü terör eylemi geleceğimize yapılan hain bir saldırıdır” dedi.

“Diriliş ve medeniyet yürüyüşü başlamıştır”
“PKK, DAEŞ, FETÖ ve emir aldıkları komuta merkezleri bilsin ki ne bu ülke ne de İslam dünyası diz çökmeyecektir” diyen Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Diriliş ve medeniyet yürüyüşü başlamıştır. Seferberlik ilanı tüm yüreklerde en güçlü şekilde benimsenerek eylemselliğe geçilmiştir. Büyük Türkiye inşası ve yürüyüşü tüm istikbal güçlerine rağmen, bütün mazlumların duası olarak gerçekleşmeye devam etmektedir. Biz bir oldukça, büyüdükçe ve güçlendikçe, terör ve terör destekli devletler alçalmaya ve yok olmaya devam edecekler. Yine tüm yüreğimizle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemiz insanlıktan nasiplenmemiş terör örgütleri tarafından dize getirilmeyecek kadar büyüktür. İnancımız ve yürüyüşümüz büyüktür. İşte buradayız ve birlik içinde hep beraber her daim var olacağız.”
Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani, Kayseri başta olmak üzere tüm şehitlerin ruhuna Fatiha okudu.
Ellerinde Türk bayrakları bulunan binlerce kişi, “Türkiye teröre mezar olacak, şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK, DAEŞ ve FETÖ, Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir” sloganları atarak, sık sık tekbir getirdiler.
Yapılan mitingin ardından kentte bulunan vatandaşlar, STK temsilcileri ve iş adamları, bir süre önce annesini kaybeden Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın yerine vekaleten bakan Vali Vekili Bekir Abacı’yla bir araya gelerek Kayseri’deki şehitler ve annesini kaybeden Vali Toprak için taziye ziyaretinde bulundular.
Burada konuşan Vali Vekili Bekir Abacı, bugün dayanışma, kardeşlik ve yekvücut olma şuuruyla bir araya geldiklerini belirterek, son 9 günde yaşanan üzücü olayları ve elim hadiseleri bir daha yaşamak istemediklerini söyledi. Abacı, “Bugün Hakkari Valiliğinin bahçesinde güzel bir görüntü ortaya çıktı. Bu birlik ve beraberlik, kardeşlik şuurumuz inşallah daim olur. Belki aranızda çok uzun yıllardır buranın havasını teneffüs edenlerin daha öncede benzerini görmüştür. Ama bu son 2 haftadır yaşadığımız olaylardan sonra bugünkü tablonun değeri, manası ve önemi daha da anlamlı oldu” şeklinde konuştu.