Yüksekova Yüksekova'ya gezi düzenleyen yerli turistler, ilçenin dağlarına çıktı

Yüksekova'ya gezi düzenleyen yerli turistler, ilçenin dağlarına çıktı

25.06.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

Yüksekova'ya gezi düzenleyen yerli turistler, ilçenin dağlarına çıktı

Yüksekovaya gezi düzenleyen yerli turistler, ilçenin dağlarına çıktı

Yaşar KAPLAN/YUKSKEOVA (Hakkari),(DHA)-TÜRKİYE’nin birçok ilinden bir arayan gelen farklı meslek gruplarından emekli olan yaklaşık 25 kişi, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne geldi. Gelen turistler İlçede ki Cilo, İspiriz ve Mor Dağlarını görüp ilçe merkezinde gezdi.

Doğu turuna çıkan Türkiye’de farklı meslek guruplarından emekliye ayrılan 25 kişilik grup, turlarının son durağı olan Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne geldi. Rehberleri eşliğinde Yüksekova’nın Cilo, İspiriz ve Mor dağlarına da gezi düzenleyen grup, ilçenin farklı yerlerini gezdi. Kafileye rehberlik yapan akademisyen Hazar Faruk Güven (36), 25 kişilik grup ile Diyarbakır'dan başlayıp, Siirt, Şırnak, Hakkari'ye geldiklerini belirterek, "Ve rotanın en güzel yerlerinden Yüksekova’ya geldik. Turumuzda,  emekli öğretmen, avukat,  doktor gibi birçok meslekten insanlar var. Cilo, Mor, ve İspiriz dağlarını gördüler 'iyi ki de geldik' dediler. Bizde bunların sevincine ortak olmaya çalışıyoruz" dedi.

Balıkesir’den gelen emekli sınıf öğretmeni Fatma Sıkı (60), İlçeyi çok beğendiğini belirterek, "Kendi gözümle de görünce ağzım açık kaldı. Her meslekten arkadaşlarımızla birlikte, Doğu turunu düzenledik. Son durağımız Yüksekova oldu. Diyarbakır’dan başladık. Bugün Yüksekova’dayız. Dağlarında hala erimemiş karlar var. Herkesin gelip görmesini isterim. Dışardan anlatıldığı gibi değil" (DHA)

FOTOĞRAFLI