Hatay Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

29.03.2017 - 20:16 | Son Güncellenme:

AK Parti Hatay Milletvekili Öntürk: "Biz en güçlü dönemimizde bu sistem değişikliğini getiriyoruz. Niye? Çünkü bizden sonraki nesiller bu problemleri yaşamasın. Ülke bizim zamanımızda belli bir noktaya geldi, bizden sonra geriye gitmesin diye."

Halk Oylamasına Doğru

HATAY (AA) - AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Hassa ilçesinde öğretmenlerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Belediye Konferans Salonu'nda eğitimcilerle bir araya gelen Milletvekili Öntürk, yaptığı konuşmada, 16 Nisan da yapılacak olan halk oylamasının önemine dikkat çekti.

Eğitim camiasının toplumun her zaman önde gelen isimleri olduğunu ifade eden Öntürk, şöyle konuştu:

"Eğitim camiası, toplumda fikir sorulan, görüş sorulan, insanların kafasına takılan bir konuda istişare ettiği bir kuruluştur. Yapılacak olan halk oylamasının asıl özü yönetim değişikliğidir. Türkiye'deki mevcut yapı Türkiye'yi her zaman istikrarsızlığa götürebilecek yapı. Bunu 30 yaş üstü her vatandaşımız bilir. Koalisyonların bu ülkeye ne büyük zarar verdiğini, koalisyonların bu ülkede çok büyük problemler, sıkıntılar çıkarttığını bilir. Bir diğeri de Türkiye'de cumhurbaşkanı ve başbakan arasındaki kaosların bu ülkeye ne büyük zarar verdiğini tecrübe edinmiştir."

Haberin Devamı

Böyle bir durumda hızlı karar alabilmenin mümkün olmadığını vurgulayan Öntürk, geçmişteki tüm siyasetçilerin mevcut sistemin yararlı olmadığını kendilerine söylediklerini aktardı.

Öntürk, sistem değişikliğini kendilerinin en güçlü dönemlerinde getirdiklerini belirterek, "Biz, en güçlü dönemimizde bu sistem değişikliğini getiriyoruz. Niye? Çünkü bizden sonraki nesiller bu problemleri yaşamasın. Ülke bizim zamanımızda belli bir noktaya geldi, bizden sonra geriye gitmesin diye." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Öntürk, 16 Nisan da yapılacak olan halk oylamasının gelecek için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Programa, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, AK Parti Hassa İlçe Başkanı Turgay Demir, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cafer Yıldız ve çok sayıda öğretmen katıldı.