Hassa Hassa'nın tarım faaliyetleri değerlendirildi

Hassa'nın tarım faaliyetleri değerlendirildi

18.06.2020 - 17:16 | Son Güncellenme:

Hassa'nın tarım faaliyetleri değerlendirildi

Hassanın tarım faaliyetleri değerlendirildi

Mehmet KOCACIK-Kasım NARCI/Hassa (Hatay), (DHA)- HATAY İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Hassa’da muhtarlara bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlçede muhtarlar bölgede yetiştirilen üzümün daha çok desteklenmesi ve coğrafi işaretler kapsamına alınması gerektiğini söyledi.
Hassa Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Vekili Murat Torun, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, İlçe Müdür Vekili Mehmet Şıhlar, Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Sarı ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda İl Tarım Müdürü Ergün Çolakoğlu tarafından Hassa’daki tarım faaliyetleri ve tarım destekleri hakkında muhtarlar bilgilendirilerek, ilçe tarımı masaya yatırıldı. 
Pamuk ,buğday, gübre ve ilaç desteklemeleri ile Tarım Bakanlığı tarafından duyuruya çıkarılan Kırsal Kalkınma Destek Programları ve DOĞAKA projeleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Ayrıca çilek gibi iyi tarım uygulamaları, zeytin ve zeytin ürünlerine yönelik destek programları hakkında sunum yapıldı. Zeytin salamurası tesislerinin yaygınlaştırılması konusunda bakanlığın büyük oranda destek verdiği ve bu konuda devlet teşvikinden üreticilerin yararlanması gerektiği üzerinde duruldu. 
Akbez Mahalle Muhtarı Bilal Demir ilçe genelinde yaklaşık 50 bin dekar alanda tarımı yapılan üzüm üretimi konusunda çiftçilere devlet tarafından biraz daha destek verilmesi gerektiğini belirtti. Muhtar Demir, aroması, tadı ve kalite bakımından önemli bir yere sahip olan üzümün bir an önce tescillenerek, coğrafi işaretler kapsamına alınması gerektiğini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI