Hatay İhh'dan Suriyeli Aileye Destek

İhh'dan Suriyeli Aileye Destek

28.02.2018 - 14:17 | Son Güncellenme:

.

İhhdan Suriyeli Aileye Destek

HATAY (AA) - Suriye'nin İdlib kentine bağlı Maaret-el Numan ilçesine rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında eşini kaybeden Fatmel Kenco, 6 kızı ile birlikte hayata tutunmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Eşini kaybettikten sonra Suriye’nin İdlib kenti kırsalındaki Kefer Ruma köyüne yerleşen 28 yaşındaki Kenco, kızlarıyla birlikte akrabası tarafından ücretsiz olarak tahsis edilen bir evde yaşıyor.

Temizlik işlerinde çalışarak çocuklarının geçimini sağlamaya çalışan Suriyeli anne, İnsan Hak ve Hüriyyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından verilen nakdi ve ayni yardımlarda ihtiyaçlarının büyük oranda giderilmesini sağlıyor.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Suriyeli Kenco ailesine destek olduklarını söyledi.

"İdlib'e yapılan hava saldırısında babalarını kaybeden ve 7 kişilik aileye gıda ve nakdi yardımlarımızı ulaştırdık." diyen Tosun, ''Babalarını kaybeden ve 6 kızı ile tek başına kalan anne Fatmel Kenco'nun yardımına koştuk. Ailemizin ve çocukların bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Fatmel Kenco ise, eşini kaybettikten sonra kızlarıyla birlikte çok zor günler geçirdiğini belirtti.

Eşini Suriye rejimi tarafından düzenlenen hava saldırısında kaybettiğini söyleyen Kenco, şöyle konuştu:

''Hayat arkadaşımı kaybettikten sonra kızlarımla Kefer Ruma köyüne yerleştik. Buradaki evimizi bir akrabamız ücretsiz olarak bize verdi. Akrabalarımın çoğu Has köyünde yaşıyor. Kızlarımın ihtiyaçlarını karşılamak için zaman zaman çevre ilçelere temizliğe gidiyorum. Lakin benden bakım bekleyen 6 kızım var. Onları uzun süreli bırakabileceğim bir yer olmadığından bu işi düzenli olarak yapamıyorum. Bir süre önce kızlarımın ihtiyaçlarını karşılayabilmem için İHH bize nakdi ve ayni yardımda bulunmaya başladı. Bu da ihtiyaçlarımızın çoğunun giderilmesine vesile oluyor."

Suriye’deki savaşın hayatlarını olumsuz etkilediğini vurgulayan Kenco, "Suriye’deki savaştan yüz binlerce aile gibi biz de çok kötü etkilendik. Canımdan çok sevdiğim eşimi kaybettim. Kızlarımla kimsesiz kaldım. Yine de hayata tutunmaya çalışıyoruz. Kızlarımın üçü okula gidiyor. Diğer kızlarım büyüyünce onları da okula göndereceğim. Hepsinin doktor olmasını istiyorum. Doktor olup insanlığın faydası için çalışacaklar.'' ifadelerini kullandı.