Merkez Iğdır Üniversitesi kampüsünde yetişen bitkiler, katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülüyor

Iğdır Üniversitesi kampüsünde yetişen bitkiler, katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülüyor

30.06.2023 - 09:58 | Son Güncellenme:

Iğdır Üniversitesi kampüsünde yetişen bitkiler, katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülüyor

Iğdır Üniversitesi kampüsünde yetişen bitkiler, katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülüyor

Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)- IĞDIR Üniversitesi, Ağrı Dağı eteklerindeki bin 100 rakımlı yerleşkesinde yetişen bitkileri, katma değeri yüksek ürünlere dönüştürerek bölge üreticilerine örnek oluyor.
    Iğdır Üniversitesi’nin geleneksel hale getirdiği doğada adaçayı ve kekik toplama etkinliği, bu sene de gerçekleştirildi. Bitkiler toplandıktan sonra Üniversitenin Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki (ALUM) atölyelerde kurutma aşamasına geçiliyor. Çalışmaya ilişkin bilgi veren Öğrerim Görevilisi Musa Karadağ, bitkilerin hem akademi çalışmalarda hem de üniversite bünyesinde üretimi yapılan kozmetik ürünlerde kullanılacağını belirtti.
    Iğdır Üniversitesi’nin “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler" alanında ihtisaslaştığını anımsatan Karadağ, “Iğdır, iklimi ve coğrafi koşulları sayesinde pek çok bitki türünün yetiştiği bir bölge. Üniversite olarak hedefimiz, bu ürünleri katma değeri yüksek ürünler haline getirerek bölge ekonomisine daha fazla kazanç sağlamak. Bu kapsamda üniversite olarak kekik yağı, gül suyu, kayısı kolonyası gibi pek çok sağlık, kozmetik ve temizlik ürünü elde ediyoruz. Böylece bölgemizdeki üreticilere örnek teşkil ederek tarımsal kalkınmada öncü rol oynuyoruz" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAF