Merkez “Palto" Iğdır'da kapalı gişe dedi

“Palto" Iğdır'da kapalı gişe dedi

03.12.2023 - 12:17 | Son Güncellenme:

“Palto" Iğdır'da kapalı gişe dedi

“Palto Iğdırda kapalı gişe dedi

Özkan AYDIN / IĞDIR, (DHA)- ERZURUM Devlet Tiyatrosu tarafından Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sahnesinde tiyatro severlerle buluşan “Palto" isimli tiyatro oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. 
    Rus tiyatro oyun yazarı Nikolay Vasilyeviç Gogol'un kaleme aldığı, A. Arif Atalay'ın yönetmenliğini üstlendiği “Palto" isimli tiyatro oyunu Kars, Iğdır ve Ağrı'da oluşan bölge turnesinde tiyatro severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Kars'tan sonra Iğdır da da oyunun biletleri günler öncesinden tükendi.
    Dünya tiyatrosunun baş yapıtlarından biri olarak görülen oyunda 9'uncu dereceden kadrolu kalem memuru Akakiy Akakiyeviç'in kendisini soğuktan koruyamayan eski paltosunun arkadaşları tarafından yırtılmasının ardından yüksek fiyat karşılığında muazzam bir palto diktirmesi, yeni paltosu şerefine verilen kutlama partisi sonrasında ise paltosunu çaldırması ve çalınan paltosunu bulmak adına verdiği mücadele anlatılıyor. 
    Iğdır'a Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulundan gelen 55 kişilik öğrenci kafilesindeki öğrencilerden Enes Karahan ilk defa bir Devlet Tiyatrosu oyunu izlediklerini ve oyundan büyük keyif aldıklarını ifade ederek, “Vize sınavlarımızın ardından Erzurum Devlet Tiyatrosunun Iğdır da oyun sahneleyeceği haberini aldık. Hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımızla bir organizasyon düzenleyip oyunu izlemeye geldik. Oyun ekibi son derece başarılı ve üstün bir performans sahneledi. Oyunun tüm biletleri tükenmesine rağmen bizleri ellerinden geldiğince misafir etmeye çalıştılar" diye konuştu.
    Öğrencilerden Abdulkadir Aktay ise “Bu denli başarılı bir tiyatro oyununu ilk defa izlemenin sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bizim Doğubayazıt'tan geldiğimizi öğrenince oyundaki sanatçılar da büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek bizlere teşekkürlerini dile getirdiler. Oyun sonrası sanatçılarla hatıra fotoğrafımızı çekildik buradan büyük bir keyif ve güzel bir üniversite hatırasıyla okulumuza dönüyoruz. Gerçekten de tiyatro insana iyi gelen bir sanatmış" dedi.
    Erzurum Devlet Tiyatrosu'nun 'Palto' isimli oyunu 2 Aralıkta ise Ağrı'lı tiyatro severlere sahne diyecek.

FOTOĞRAF