Isparta Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin yıl dönümü kutlandı

Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin yıl dönümü kutlandı

06.03.2021 - 12:58 | Son Güncellenme:

Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin yıl dönümü kutlandı

Atatürkün Ispartaya gelişinin yıl dönümü kutlandı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Mart 1930 tarihinde Isparta'yı gelişinin 91. yıl dönümü kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Atatürk'ün Isparta'yı yürüyerek dolaştığı güzergah olan Şehit Ahmet Hilmi Yiğit MTAL önünden başlayıp 6 Mart Caddesi'ni takip ederek 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda son bulan yürüyüş korteji düzenlendi. Kontrollü normalleşme tedbirleri kapsamında korteje katılım sınırlı tutuldu.

Korteje Vali Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, mülki ve askeri erkân, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.

Isparta Belediyesi Mehteran Takımı'nın çaldığı marşlarla yapılan yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu akabinde ise saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Tören, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından son buldu.

FOTOĞRAFLI