Eğirdir Eğirdir Gölü'nde dip temizliği

Eğirdir Gölü'nde dip temizliği

12.06.2021 - 14:50 | Son Güncellenme:

Eğirdir Gölü'nde dip temizliği

Eğirdir Gölünde dip temizliği

 

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA)- ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde 'Dünya Çevre Haftası' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Eğirdir Gölü'nde dip temizliği yapıldı.

Eğirdir'de Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Eğirdir Gölü'nde temizlik yapıldı. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçların göle dalış yaptığı etkinliğe Isparta Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ve davetliler katıldı. Yapılan temizlikte oto lastikleri, sandalye ve tabure gibi atık malzemeler çıkarılarak, göl kenarında sergilendi.

Kaymakam Adem Çelik, "Bugün Eğirdir ilçesi için çok önemli bir gün. Sıfır Atık Parkımızın açılışından sonra yine ülkemizin bir değeri olan Eğirdir Gölü'müzde çevre temizliği gerçekleştirildi. Çevre bilincinin oluşturulması açısından çok iyi bir aşama kaydettik. Bu çevre ve kaynaklar sadece bize ait değil çocuklarımıza taşımamız gerekiyor, her birimizin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor" dedi.

Çalışmalara destek veren Eğirdir Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Kolan, "Isparta Belediyesi ile birlikte müşterek yaptığımız çalışmalar sonucunda Eğirdir Gölü'nden mümkün olduğu kadar temizleme yoluna gittik. Bu temizleme çalışmaları sırasında gölden görüldüğü gibi lastikler, odun parçaları, plastik parçaları, şişeler, sünger, sandalye, tabure, naylon parçaları vb. çıktı. Çocuklar bizim geleceğimiz. Su olmadan yaşam olmaz, hayat olmaz. Yemek yemeyebiliriz, başka şeylerden yeriz ama su olmadan yaşam da olmaz hayat da olmaz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar