Isparta Isparta'da 7 bin 295 kişi işe yerleştirildi

Isparta'da 7 bin 295 kişi işe yerleştirildi

22.10.2021 - 15:07 | Son Güncellenme:

Isparta'da 7 bin 295 kişi işe yerleştirildi

Ispartada 7 bin 295 kişi işe yerleştirildi

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - İŞ-KUR Isparta İl Müdürü Mustafa Höke, kentteki işsizlik oranının ülke geneline göre daha aşağıda olduğunu belirterek, 2021'in 9 ayında 7 bin 295 kişinin açık işlere yerleştirildiğini söyledi.

2021 Yılı 4. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ndeki toplantı salonunda gerçekleştirildi. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda 2021 yılı Ocak-Eylül dönemi kurul faaliyetleri görüşüldü.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu kurulda yaptığı konuşmada meslek lisesi ve mesleki eğitimin önemini vurguladı. Özel sektörle, meslek lisesi öğrencilerinin buluşturulması için okul müdürleri ve alan öğretmenlerin sürekli sahada olmasını isteyen Vali Seymenoğlu, "İş arayan bir kişiyi bile işe yerleştirebilirsek ne mutlu bize. İl istihdam kurulunu bu nedenle çok önemsiyoruz" dedi.

İŞ-KUR Isparta İl Müdürü Mustafa Höke, Isparta'da ki işsizlik oranın ülke geneline göre daha aşağıda olduğunu belirtti. 2021 yılının 9 ayında 7 bin 295 kişinin açık işlere yerleştirildiğini anlatan Höke, aynı zaman diliminde Isparta'da 1565 kişiye 8 milyon 400 bin lira işsizlik ödendiğinin aktarıldığını kaydetti. Höke, geçtiğimiz yıllarda yoğun olarak devam eden ancak bu yıl salgın nedeniyle biraz daha az sayıda kişinin istihdam edildiği Toplum Yararına Programlarda ise 256 kişinin değişik kamu kurumlarında çalıştığını söyledi.

Programda mesleki ve teknik eğitim veren liseler ile öğrencilerin istihdam durumlarının değerlendirilmesi kapsamında Isparta Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Öztürk kurul üyelerine sunum yaptı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri de toplantıda özel sektörün kalifiyeli iş gücü ihtiyacını anlattı.

FOTOĞRAFLI