Isparta Normale dönüş için gerekli adımlar atılacak

Normale dönüş için gerekli adımlar atılacak

25.02.2021 - 13:29 | Son Güncellenme:

Normale dönüş için gerekli adımlar atılacak

Normale dönüş için gerekli adımlar atılacak

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, Türkiye'de belirlenecek vaka sayılarına göre kentte de normale dönüş için gerekli adımların atılacağını söyledi.
Senirkent ilçesine çalışma ziyareti gerçekleştiren Vali Ömer Seymenoğlu, düzenlenen muhtarlar toplantısına başkanlık yaptı. Toplantıdaki konuşmasına koronavirüs salgınıyla ilgili bilgi vererek başlayan Vali Seymenoğlu salgınla mücadelenin sona ermediğini ancak Türkiye'de belirlenecek vaka sayılarına göre Isparta'da da normale dönüş için gerekli adamların atılacağını söyledi.
Vali Seymenoğlu, "Temennimiz bir an önce kontrollü de olsa normale dönebilmek. Türkiye çapındaki vaka sayıları 1 Mart'tan itibaren tekrar değerlendirilecek. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi illerimiz dört gruba ayrılacak. Belki yetki illere bırakılacak. İllere yetki bırakıldığı takdirde bizler de vatandaşımızın lehine olan her kararı almak için şu anda zaten hazırlığımızı yapıyoruz. Ama bu demek değil ki geçmişte alınan kısıtlayıcı kararları kaldırdık, hemen normale döndük demek değil. Çünkü salgın anlık bir şey aramıza virüsü taşıyan bir kişi katılır o bir kişi 3 gün sonra 10 kişi olur, 20 kişi olur. Onun için maskeye, mesafeye ve temizliğe çok dikkat etmemiz lazım" dedi.
Vali Seymenoğlu'nun bağımlılıklarla mücadele ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Isparta'nın bağımlılık konusunda kötü bir yerde olmadığını belirten Vali Seymenoğlu, "Ama mücadelen vazgeçersek her an kötüye gidebiliriz. Bu konuda kamu görevlilerine olan desteğinizi arttırarak devam ettirmenizi rica ediyorum. O yüzden köyünüzde, mahallenizde bunun satışını yapanlara karşı çok duyarlı olmamız gerekiyor" diye konuştu.
Muhtarlara, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda da hatırlatmalarda bulunan Vali Seymenoğlu, "KADES uygulaması sadece kadınların kullanabildiği bir program. Kadınların şiddet görmesi halinde kullanabileceği bir uygulama ve kolluk kuvvetlerimiz anında müdahale ediyor. Bu uygulamayı kadınların yüklemesini teşvik edelim" dedi.
Konuşmasında yardıma muhtaç kişiler hakkında yapılması gerekenler konusunda da bilgi veren Vali Seymenoğlu, "Çevrenizde kimsesiz, bakıma muhtaç, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız varsa ne olur bizlere bildirin. Bu durumda olan vatandaşlarımıza destek olup sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.
Toplantının sonunda Vali Seymenoğlu söz alan muhtarları dinleyerek talep ve önerileri not aldı.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar