İstanbul 4. ŞÜKRÜ SÜRMEN ÖDÜLÜ DİLEK İMAMOĞLU’NA VERİLDİ

4. ŞÜKRÜ SÜRMEN ÖDÜLÜ DİLEK İMAMOĞLU’NA VERİLDİ

04.12.2014 - 11:13 | Son Güncellenme:

.

4. ŞÜKRÜ SÜRMEN ÖDÜLÜ DİLEK İMAMOĞLU’NA VERİLDİ

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve bilinç oluşturmak amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Şükrü Sürmen Sempozyumu, Beylikdüzü’nde gerçekleşti. Programda, engelli bireylere dönük yaptığı farkındalık etkinliğiyle Şükrü Sürmen Ödülü’ne layık görülen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, "Engelleri el ele vererek aşacağız" dedi.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve bilinç oluşturmak amacıyla her yıl düzenlenen Şükrü Sürmen Sempozyumu’nun bu yıl 4’üncüsü gerçekleşti.
Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahibi olduğu sempozyuma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Bekir Koçyiğit, İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi Başkanı Av. Cemal Donat ve Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Ar. Gör. Mustafa Öztürk konuşmacı olarak katılırken, sempozyumun moderatörlüğünü Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral yaptı.
ÖNCE TESPİT ETTİ, SONRA ÇÖZÜMÜNÜ SAĞLADI
Yaklaşık iki ay önce Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ile anlamlı bir etkinliğe imza atarak belediye başkanı eşi olarak bir ilke imza atan Beylikdüzü Belediye Başkanı eşi Dilek İmamoğlu, bir gün boyunca fiziksel engelli bir bireyin yaşadığı sıkıntıları anlamak için tekerlekli sandalye ile sosyal yaşamını sürdürmüştü. Gezi sırasında kendisine yol gösteren Dernek Başkan Yardımcısı Çetinkaya ile karşılaştığı sorunları not alarak eşine ileteceğini ve sempozyum gününe dek tamamlanmasını sağlayacağını ifade etmişti.
"GELECEK İÇİN İŞE ENGELLERİ KALDIRMAKLA BAŞLAMALIYIZ"
Göstermiş olduğu bu anlamlı etkinlik sonrası Şükrü Sürmen Sempozyumu’na davet edilerek her yıl engellilere dönük önemli çalışmalar gerçekleştiren kişilere takdim edilen Şükrü Sürmen Ödülü’nün bu yılki sahibi olan Dilek İmamoğlu, ödülünü Dernek Başkanı Ramazan Baş’ın elinden alırken, "Yarınlara yatırım yapmak istiyorsak önce engelleri ortadan kaldırmalıyız" mesajı verdi. Gezi sırasında karşılaştığı zorluklardan da bahseden Dilek İmamoğlu, "Engeller sadece engelliler için bir sorun değil. Bebekli bir anne,yaşlı ya da hasta bir birey de aynı engelle karşılaşıyor. Engelleri beraber aşabiliriz, birey tek başına aşamaz" dedi.
"KISA ZAMANDA BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ"
Eşinin ilettiği sorunların çözümünü aktarmak ve engelsiz kent hedeflerini paylaşmak amacıyla söz alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Eşime böyle bir sosyal sorumluluk projesine imza attığı için teşekkür ediyorum. Bu bir gelenek olmalı ve birçok insan buna eşlik ederek doğruya yol göstermeli" diye konuştu.
Engelli erişilebilirliği noktasında Türkiye’nin gelişmiş ülkelere oranla geride oluşundan üzüntü duyduğunu dile getiren İmamoğlu, "Engelli kavramının ülkemizde niye bu kadar ihmal edildiğini düşünmeliyiz. Bu işin başı eğitim. Biz ilk işe kadromuzu bu konuda bilinçlendirmekle başladık.Engelsiz, erişilebilir bir kent bizim önceliğimiz. Bu kapsamda çok kısa zamanda büyük işler yapacağız" şeklinde konuştu.

Yazarlar