İstanbul BAKAN BOZKIR’DAN CHP’YE SEÇİM BİLDİRİSİ ELEŞTİRİSİ

BAKAN BOZKIR’DAN CHP’YE SEÇİM BİLDİRİSİ ELEŞTİRİSİ

26.05.2015 - 16:47 | Son Güncellenme:

.

BAKAN BOZKIR’DAN CHP’YE SEÇİM BİLDİRİSİ ELEŞTİRİSİ

Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma ve açılış törenine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Volkan Bozkır, CHP’nin seçim vaadi olan projesini eleştirerek, “Bu projeler ana muhalefet partisinin aklına dahi gelmez” dedi.
Kağıthane Belediyesi tarafından yaptırılan Hamidiye Mahallesi Kapalı Yüzme Havuzu’nun temel atma töreni ve Gürsel Mahallesi Yer Altı Otoparkı ve Çocuk Parkı açılış törenleri gerçekleştirildi. Düzenlenen törenlere, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Oktay Saral ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra çok sayıda Kağıthaneli vatandaş katıldı.
Törende konuşma yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yapılan çalışmalarda Kağıthaneli vatandaşları bir araya getirdiğini belirterek, “Aramızda çok değerli büyüklerimiz ve arkadaşlarımız var hepiniz geldiğiniz için ayaklarınıza sağlık. Burada yaptığımız hizmetle bölgemizdeki 3’üncü kapalı yüzme havuzu olacak. Bu çok az ilçeye ve hatta bazı illere bile nasip olmayan güzel bir çalışma. Değerli komşularımız bir hafta içerisinde 23 tane temel atma töreni tertip ettik. Geriye doğru baktığımızda da 11 yıl içerisinde yüzlerce hatta on binler ile ifade edilen çalışmalar ortaya çıktı. Hatta yine bu çalışmaların büyük kısmı da Hamidiye Mahallemizde gerçekleşti. Hamidiye Mahallemizde bu bir hafta içerisinde neredeyse her gün bir temel atma bir açılış töreni içerisindeyiz” dedi.
“BU PROJELER ANA MUHALEFET PARTİSİNİN AKLINA GELMEZDİ”
Kürsüde yaptığı konuşmada Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin ve projelerin olduğu kitapçığı gösteren Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci ve İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Volkan Bozkır, CHP’nin seçim vaadi olarak gösterdiği projeye eleştiride bulundu.
Bakan Bozkır, “Bu kitapçığı ortada çok fazla dolaştırmamak lazım. Mesela bu kitapçık ana muhalefet partisinin eline seçimlerden biraz daha önce geçseydi bu onların seçim bildirisi olabilirdi. Çünkü bunun içindeki 23 proje aslında ana muhalefet partisinin aklına dahi gelemez. Aklına gelmeyen bir şeyi de yapmaları mümkün değil. Oturdular kalktılar büyük proje diye bir proje açıkladılar. Her şey tamam da 2 eksiği var bir tanesi nerede olacağı belli değil. Merak ettim acaba bunu Kağıthane’de mi yapacaklar? Yoksa Anadolu’nun bir yerinde mi yapacaklar. Sonra dedim ki eyvah, bunlar bizim yapamadığımızı yapacaklar 2 buçuk milyon istihdam nasıl olacak bu bir baktım ki 2035 yılında. Bize böyle 20 sene ki 25 sene ki hayal dolu projeler yerine bize bugün yarın öbür gün ne yapılacaksa bizim umurumuzda olan onlar” dedi.
AK Parti hükümetinin görevde kaldığı süre boyunca yapmış olduğu hizmetleri hatırlatan Bakan Bozkır, “Marmaray’ı yaptık dediler ki ‘su damlıyor tepesinden bu iyi yapılmamış buna binmeyin’. Şimdi var ya bu proje suyun altında kalsa memnun olacak bir ana muhalefet partisinden bahsediyoruz. Kıskandırmak bir meziyettir, bu proje yapılalı 18 ay oldu. 73 milyon kişi yararlandı. Allah yapanlardan razı olsun. Her binişte insanlar diyorlar ki Allah razı olsun. Saatlerce gittiğiniz mesafeyi 7 dakikada gidiyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız duble yol yaptı. O zaman dediler ki ‘duble yola ne gerek var’. Buradan Çanakkale 8 - 10 saatti, Ankara’ya giderken kabus gibi nerede duracağız nerede mola vereceğiz belirsizdi. 6 bin kilometre duble yol vardı. Bugün Allah’a şükürler olsun 17 bin 600 kilometre duble yol var” diye konuştu.
“ALLAH KADINLARIMIZDAN RAZI OLSUN”
Demokrasi’de kadınların önemini hatırlatan Bozkır, “Demokrasi gelişiyor kadınlarımızın durumu ortada. Burada gördüğünüz gibi nüfusun 3’te 2’si kadınlardan oluşuyor. Kadınlarımızdan Allah razı olsun. Kadın kardeşlerimiz olmasa ne demokrasi gelişirdi ne iş dünyası başka türlü olurdu ne de bu ülkemize bu kadar güzel gençlerimizi yetiştirecek insanlarımız olurdu. Allah onlardan razı olsun” dedi.
Bakan Bozkır’ın konuşmalarının ardından kurdeleler kesilip yeni tesisin temeli için butona basıldı.