13.10.2022 - 09:44 | Son Güncellenme:
DHA
İSTANBUL, (DHA) - Başakşehir Belediyesi, deprem riskini en aza indirmek adına hayata geçirdiği projelerden biri olan Mavera Comfort’ı Japonya’dan ziyarete gelen yetkililere Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu eşlik etti.
Japonya Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Japonya’nın bazı inşaat firmaları ve izolatör şirketlerinin yetkililerden oluşan heyet, şehir hastaneleri ve köprüler gibi yüksek önem arz eden yapılardan sonra bir konut projesinde uygulanan izolatör sistemini incelemek üzere Başakşehir’e geldi. Heyet, Mavera Comfort projesinin şantiye sahası ve izolatör sisteminin uygulandığı alanlarda incelemelerde bulundu.
RİSKLİ BİNA ORANI YÜZDE 15’E DÜŞTÜ
Başakşehir ilçe sakinlerinin depreme güvenli yapılarda oturmaları için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini ifade eden Başkan Kartoğlu, “Yaptığımız hamlelerle birlikte ilçe genelindeki riskli bina oranımızı yüzde 50’den yüzde 15’e düşürdük. Bu oranı yüzde 8’e indireceğiz. Durmak yok, üretmeye devam. Bu vesileyle Dünya Konut Günü’nü de kutluyorum” şeklinde konuştu.
Survivor'a yedeklerden geldikten sonra sürpriz bir şekilde elenerek yarışmaya veda eden Elif Şadoğlu ilk kez konuştu.