İstanbul Başkan Göksu: "İstanbul'un En Güvenli İlçesi Olacağız"

Başkan Göksu: "İstanbul'un En Güvenli İlçesi Olacağız"

27.03.2018 - 17:19 | Son Güncellenme:

.

Başkan Göksu: İstanbulun En Güvenli İlçesi Olacağız

Hizmet sloganı "Umut ve Huzur Şehri" olan Esenler, İstanbul’un en güvenli ilçelerinden birisi. "Güvenli Şehir" projesinin ilk ayağı "Güvenli Park", ikinci ayağı "Güvenli Okul"u hayata geçirdiklerini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Başkanı M. Tevfik Göksu, "Projemizin üçüncü ayağı olan ’Güvenli Sokak’ çalışmalarımız devam ediyor. Park ve okul önlerinden sonra tüm sokakları da kamera ile donattıktan sonra İstanbul’un en güvenli ilçesi olacağız" dedi.
Esenler "Güvenli Şehir"e artık bir adım daha yaklaştı. Çocuk parklarına yerleştirilen kameralarla "Güvenli Park" projesini hayata geçiren Esenler Belediyesi, ilçedeki okulları da kameralarla donatmaya başladı. "Güvenli Okul" projesi kapsamında Esenler’de Türk-İsveç Kardeşlik İlkokulu, Türk-İsveç Kardeşlik Ortaokulu, O. Reis İmam Hatip Lisesi, Aksoy Ortaokulu ve Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu’na kameralar yerleştirildi. Okulların giriş kapılarını ve çevresindeki sokaklar ile okul bahçesini gözetleyen kameralar sayesinde, 7/24 saat okula giren-çıkan herkes kayıt altına alınıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından saniye saniye takip edilen kayıtlarla, parklarda olduğu gibi okul ve çevresinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşıldığında hemen müdahale ediliyor.

"En güvenli ilçe olacağız"
Pilot olarak 5 okulda "Güvenli Okul" projesini uygulamaya koyduklarını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bu okullarımızda çok olumlu sonuçlar aldık. Uygulamayı şimdi diğer okullarımızda da hayata geçiriyoruz" dedi. "Güvenli Şehir"in üçüncü ayağının "Güvenli Sokak" olduğunu belirten Göksu, "Tüm sokaklarımızı kamera ile donatacağız. Gerekli altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Böylece Esenler güvenlik probleminin sıfıra yaklaştığı huzur şehri haline gelecek. Bundan 9 yıl önce İstanbul’da suç ve suç işleme oranlarında ilk sıralarda olan Esenler artık son sıralarda. Emniyet’in son 3 aylık ortalamasına göre evden hırsızlık suçlarında Esenler 26, işyerinden hırsızlık suçlarında da 30’uncu sırada bulunuyor. İnşallah Güvenli Şehir projemizin tüm adımları tamamlandığında en sonda yer alacağız. Biz, bir şehirde huzur ve mutluluğun olması için güvenliğin en başta geldiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Örnek bir proje
Özellikle büyük şehirlerde "Güvenlik" problemlerinin ilk sıralarda yer aldığını belirten Güvenlik Uzmanı İbrahim Yılmaz, "Vatandaşımızın can ve mal güvenliği her şeyin önünde gelir. İstanbul gibi bir çok ülkeden büyük bir şehirde güvenlik sorunlarını en aza indirebilmek için konuyu sadece güvenlik güçlerine ve ilgililerine havale etmek doğru değil. Polis, jandarma ve tüm güvenlik birimlerimize, tüm kamu ve özel kuruluşlarımızdan vatandaşlara kadar hepimizin sorumluluğu var. Bir belediyemizin bu konuyu dert edinip proje geliştirmesi ve uygulamaya konması takdire şayan, örnek bir projedir. Esenler Belediyesi’nin Güvenli Şehir projesinin diğer belediyelerimize de örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.