İstanbulBayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner: İlçedeki kütüphane sayısını sürekli artırıyoruz

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner: İlçedeki kütüphane sayısını sürekli artırıyoruz

17.01.2024 - 16:24 | Son Güncellenme:

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner: İlçedeki kütüphane sayısını sürekli artırıyoruz

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner: İlçedeki kütüphane sayısını sürekli artırıyoruz

İSTANBUL, (DHA)- Görev süreleri boyunca ilçeye toplam 70 bin kitaplı 11 kütüphane kazandırdıklarını söyleyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bayrampaşa’yı kütüphane diyarına dönüştürdük. Okuyan ve okutan bir Bayrampaşa hayali ile ilçedeki kütüphane ve kitap sayısını sürekli artırıyoruz” dedi.

Kütüphanelerle ilgili başarının arkasında yoğun bir çaba ve emek olduğunu ifade eden Aydıner, “Durmadık, yorulmadık. Gece gündüz demeden canla başla çalıştık. Her alanda olduğu gibi ilçemizde kültür, sanat ve eğitim alanlarında da önemli bir ilerleme kaydettik. Bayrampaşa’yı kütüphane diyarına dönüştürdük. Okuyan ve okutan bir Bayrampaşa hayali ile ilçedeki kütüphane ve kitap sayısını sürekli artırıyoruz. İlçemizi modern kütüphanelerle donatmaya devam ediyoruz. Özellikle geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimiz için ilçemize daha fazla kütüphane daha fazla kültür ve sanat merkezi kazandıracağız” diye konuştu.

“KİTAPLAR BİZDEN, OKUMAK SİZDEN”

Sezai Karakoç Kütüphanesi, Erdem Bayazıt Kütüphanesi ve Mehmet Kilimci Kütüphanesi olmak üzere üç yeni kütüphane ile birlikte hizmete açılan toplam kütüphane sayısının 11’e yükseldiğini belirten Aydıner, “Öğrencilerimiz, gençlerimiz, eğitimcilerimiz ve tüm vatandaşlarımız aradıkları tüm bilgi ve belgelere kütüphanelerimizde kolayca erişebiliyor. İlçemize kazandırdığımız kütüphanelerimizde A’dan Z’ye her alanda ve her konuda yaklaşık 70 bin kitap bulunuyor. Halkımıza diyoruz ki; ‘kitaplar bizden, okumak sizden’…” ifadelerini kullandı.

“12’NCİ KÜTÜPHANE 500 METREKARELİK ALANDA YÜKSELİYOR”

İlçenin dört bir yanını kütüphanelerle donatarak adeta bir kütüphane kenti haline getirdiklerini vurgulayan ve 12’nci kütüphanenin müjdesini de veren Aydıner, “Yeni kütüphane Altıntepsi Mahallesi Bülbül Sokak’ta inşa ediliyor. 12’nci kütüphaneyi özenle projelendirdik. Yeni kütüphane toplam 500 metrekarelik alanda yükseliyor. Kütüphanemizi binlerce kitapla zenginleştirerek, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

BAYRAMPAŞA’DAKİ KÜTÜPHANELER

Aydıner, ilçedeki kütüphaneleri şu şekilde sıraladı:

“Sezai Karakoç Kütüphanesi, Cemil Meriç Kütüphanesi, Cahit Zarifoğlu Kütüphanesi, Erdem Bayazıt Kütüphanesi, Mehmet Kilimci Kütüphanesi, Altıntepsi Bilgi Evi Kütüphanesi, Gençlik Merkezi (BAYGEM) Kütüphanesi, Oğuzhan Halk Kütüphanesi, İsmetpaşa Bilgi Evi Kütüphanesi, Bilim Merkezi Kütüphanesi, Nazmiye Kaya Halk Kütüphanesi.”