İstanbulBüyükçekmece’de 100’üncü Yıl Öğretmenler Günü Balosu düzenlendi

Büyükçekmece’de 100’üncü Yıl Öğretmenler Günü Balosu düzenlendi

30.11.2023 - 12:29 | Son Güncellenme:

Büyükçekmece’de 100’üncü Yıl Öğretmenler Günü Balosu düzenlendi

Büyükçekmece’de 100’üncü Yıl Öğretmenler Günü Balosu düzenlendi

İSTANBUL, (DHA)- Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve Cumhuriyetin 100’üncü  yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen 100’üncü Yıl Öğretmenler Günü Balosu, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Baloya Büyükçekmece'de görev yapan ve emekli olan binlerce öğretmen katılım sağladı. 

Baloya katılan öğretmenleri kapıda karşılayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, davete katılımları için teşekkür etti. Koray Avcı’nın sahne aldığı geceye eşleri ile birlikte katılan öğretmenler hem eğlendi, hem de birbirleriyle tanışma fırsatı buldu. Büyükçekmece’de görev yapan en genç öğretmen Selma Ağca ve en kıdemli öğretmen Halil Babayiğit’e Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyetin 100’üncü yıl kutlamaları devam ettiğini belirterek, “Bu akşamki kutlamamız 100’üncü Yıl Öğretmenler Günü Balosu’dur. Önce vatanı kurtaran, Cumhuriyetimizi kuran, onu bize emanet eden Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 1986 yılından beri aralıksız olarak her yıl Cumhuriyet Balosu’ndan sonraki en büyük balomuz, buluşmamız 24 Kasım Öğretmenler Günü’dür. Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, hepinizin ellerinden öpüyorum” dedi.

“CUMHURİYETİMİZİ, DEMOKRASİMİZİ TAÇLANDIRACAK ŞEKİLDE YÜKSELTECEK OLANLAR ÖĞRETMENLERDİR”

Akgün,  “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu aydınlık yolda yürüyerek bu ülkeyi geleceğe taşıyacak, çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirecek siz kıymetli öğretmenlerimize üstün başarılar diliyoruz. Ülkenin geleceğini hazırlayacak olan çocuklarımızı, Cumhuriyetimizi yükseltecek ve demokrasimizi taçlandıracak şekilde yükseltecek, yetiştirecek olan sadece ve sadece öğretmenlerdir. Bugüne kadar meşakkatler içerisinde ekonomik şartları dikkate almadan çocuklarımızı yetiştirmeye büyük çaba gösterdiniz, emek verdiniz. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Görevleri başında görevini yaparken, çocuklarımızı eğitirken hunharca şehit edilen Aybükelere, Necmettin Hocalara, Ayşenurlara ve Kubilaylara selam olsun. Onları rahmetle, minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.