İstanbul GÜNGÖRENLİ ENGELLİ VATANDAŞLARA YANGIN TATBİKATI

GÜNGÖRENLİ ENGELLİ VATANDAŞLARA YANGIN TATBİKATI

03.05.2014 - 09:14 | Son Güncellenme:

.

GÜNGÖRENLİ ENGELLİ VATANDAŞLARA YANGIN TATBİKATI

Güngören Belediyesi, 'Canımı seviyorum harekete geçiyorum' projesi kapsamında engelli vatandaşlara, yangın önleme ve yangın söndürme eğitimi vererek tatbikat yaptırdı.
Güngören Belediyesi, engelli vatandaşlara 'Canımı seviyorum harekete geçiyorum' projesi kapsamında yangın önleme ve yangın söndürme eğitimi verdi. Resneli İtfaiye Eğitim Merkezi’nde yapılan eğitim ve tatbikata, Güngören Belediyesi Engelli Merkezi’nden sorumlu Ferdi Güller ve Güngören Belediyesi Sivil savunma şefi Kadir Zengin katıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde görev yapan Şarah Çalışkan, tatbikattan önce engelli vatandaşlara teorik bilgiler verdi. Büyük bir yangın ile karşı karşıya kalındığı zaman olay yerinin hemen terk edilmesi gerektiğini vurgulayan Çalışkan, yangın tüpünün öneminden bahsetti. Teorik bilgilerin ardından özel tatbikat alanında çıkartılan yangınla engelli vatandaşlara, yangın söndürme tatbikatı yaptırıldı.
Güngören Belediyesi Sivil Savunma Şefi Kadir Zengin, eğitim çalışmalarının süreceğini belirterek, “Belediyemiz bünyesinde engelli vatandaşlar için ilk önce güvenli yaşam eğitimi daha sonra ilkyardım eğitimi ve son olarak yangın söndürme eğitimini tamamladık. Belediye olarak talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda tüm bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Yazarlar