Merkez 8'inci Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali'ne geri sayım başladı

8'inci Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali'ne geri sayım başladı

24.05.2022 - 13:46 | Son Güncellenme:

8'inci Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali'ne geri sayım başladı

8inci Alemlere Rahmet Kısa Film Festivaline geri sayım başladı

İSTANBUL, (DHA)- Bu yıl Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Hz. Muhammed’in ve bıraktığı mirasın daha iyi anlaşılması adına sinema alanında düzenlenen 8’inci Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali’nin basın lansmanı gerçekleştirildi. Beyoğlu Aynalıkavak Kasrı Bahçesi’nde yapılan lansman ile festivalin içeriği davetlilere aktarıldı. Lansmana katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Beyoğlu Belediye Başkanı ve bir sinemasever olarak, sinemanın, tiyatronun doğum yeri Beyoğlu'nda böyle bir festivale ev sahipliği yapmak bizim için büyük bir onur” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beyoğlu Belediyesi TRT, Anadolu Ajansı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle düzenlenecek olan festivalin basın lansmanı, bugün Beyoğlu’nda gerçekleşti. Saat 10.00’da kahvaltı ile başlayan lansmana Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, sinema ve sanat camiasından önemli isimler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından danışma kurulu üyeleri festival hakkında bilgi verdi.

“BU TÜR FESTİVALLER ÇOK KIYMETLİ”

Kısa film festivalinin uluslararası olması, Hz. Peygamber'in bütün dünyaya tanıtılması bakımından her birimize ayrı bir sorumluluk yüklediğini vurgulayan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Elbette ki sinema eğitimi alan biri olarak sadece dünyanın diğer ülkelerinde değil Türk sinemasında da bu tür festivallerin yapılmasını Kutlu Nebi'nin anlatılması için çokça arzuluyor ve temenni ediyorum. Onlarca, yüzlerce kitabın anlatamadığını kısa bir film, beş- on dakika içerisinde bütün dünyaya anlatabilir. Bu bakımdan bu tür festivaller çokça kıymetli. Beyoğlu Belediye Başkanı ve bir sinemasever olarak, sinemanın, tiyatronun doğum yeri Beyoğlu'nda böyle bir festivale ev sahipliği yapmak bizim için büyük bir onur. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ve inanıyorum ki bu tür festivallerle kendi medeniyet değerlerimiz, kendi medeniyet ölçülerimizde bizi biz yapan değerlerin bütün dünyaya anlatılması bakımından fevkalade isabetli olacaktır. Başta vakıf başkanımızı ve Siyer Vakfımızı tebrik ediyorum. Bu yöndeki çalışmalarına her türlü desteği verme konusunda ifademi bir kez daha burada yinelemek istiyorum. Film festivalimiz hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ise “İnsanlığın değerler kıyameti yaşadığı, yüreklerin çölleştiği bir dönemde, görsel ahlaksızlığın teşvik edildiği, sunulduğu ve insan fıtratını bozduğu bir dönemde böyle muhteşem bir projeyi ortaya koyan vakfımızı ve yöneticilerini tebrik ediyorum. İnşallah bu çalışma uzun metrajlı filmlerin festivallerine, insanlığın dertlerini gündeme getiren, ahlakı, insanlık değerlerini önceleyen filmlerin Türkiye’de festivallerine vesile olur" şeklinde konuştu.

8’inci Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali’nin başvuruları 24 Mayıs’ta başlayıp 23 Eylül 2022’ye kadar devam edecek.