Merkez Güngören'de Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

Güngören'de Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

24.06.2022 - 12:01 | Son Güncellenme:

Güngören'de Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

Güngörende Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

İSTANBUL, (DHA)- Güngören Belediyesi ekipleri Kurban Bayramı için tüm hazırlıklarını tamamladı. Ekipler, her gün kurban satış noktalarını hem denetleniyor hem de ilaçlıyor. Kurban kesim ücretleri de küçükbaş için 200 lira, büyük baş için de bin 400 lira olarak belirlendi.

Güngören Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda Veteriner Müdürlüğü ekipleri, belirlenen kurban satış noktalarında aralıksız denetimlerine başladı. Ekipler her gün hayvanların barındığı ve personelin çalıştığı noktalarda dezenfeksiyon çalışmaları yürütüyor. Böylece Kurban Bayramı sonuna kadar hem hayvanların hijyenik ve sağlıklı ortamlarda barınması hem de vatandaşların daha sağlıklı, temiz ve hijyenik ortamlarda ibadetlerini yerine getirmesi sağlanacak.

KURBAN KESİM ÜCRETİ VE NOKTALARI DA BELLİ OLDU

Güngören’de Sanayi, Güneştepe, Genç Osman ve M. Nezih Özmen mahallelerinde kurban kesim noktaları belirlenerek tüm hazırlıklar tamamlandı. Buna göre küçükbaş hayvan kesim 200 lira, büyük baş kesim bin 400 lira olarak belirlendi. Kurban kesim noktalarının adres ve telefon bilgileri ise Güngören Belediyesi’nin internet sitesinden duyuruldu.