İstanbul ÖĞRENCİLERE CEPYOL KOLAYLIĞI

ÖĞRENCİLERE CEPYOL KOLAYLIĞI

05.06.2014 - 16:36 | Son Güncellenme:

.

ÖĞRENCİLERE CEPYOL KOLAYLIĞI

Ulaşımdan konaklamaya kadar her türlü seyahat planlamasını tüm fiyat ve seçenekleri ile karşılaştırıp cep telefonundan bulmayı ve satın almayı sağlayan ücretsiz mobil seyahat uygulaması ‘Cepyol’, öğrencilere okullarına daha rahat ulaşma imkânı sunmak için kolları sıvadı.
‘Cepyol’ Pazarlama Müdürü Egemen Şekeralp 10 kişilik bir yazılım ekibi ile çıktıkları yolda konfor sağladıkları kadar hizmete de önem verdiklerini belirterek uygulamanın içeriği ve sağladığı yenilikler hakkında bilgi verdi. Cepyol’un çıkış amacının insanların uçak ve otobüs biletlerini, mobil platformlardan karşılaştırma yaparak satın alabilmelerini sağlamak olduğunu aktaran Şekeralp, “Uygulama içerisinde otobüs şirketlerinin yanı sıra, 800’den fazla yerli ve yabancı havayolunun biletleri alınabilmektedir. Ayrıca, tüm havaalanlarının uçak iniş kalkış saatleri de bu sistem çerçevesinde anlık olarak takip edilebilmektedir. Tüm bu hizmetlere ek olarak, uygulamamızı kullanan kullanıcılar otel rezervasyonu, araç kiralama ve son olarak Haziran ayında başlayacağımız İstanbul Deniz Otobüsleri, hızlı feribot ve arabalı vapur biletlerini de uygulama üzerinden satın alarak tam bir seyahat planlaması yapabileceklerdir.Yaptığımız iş birliktelikleri sayesinde bir çok seyahat firmasını uygulama içine entegre etmekteyiz. En son olarak İstanbulluların şehir içi seyahat planlamalarına yardımcı olmak amacı ile İstanbul Şehir Hatları Vapurlarının ve İstanbul Deniz Otobüsleri sefer tarifeleri, uygulama içine eklenmiştir. Ayrıca, IDO ile yapmış olduğumuz anlaşma çerçevesinde, kullanıcılarımız İDO biletlerini de en uygun fiyatlarla ve yalnızca uygulamamız içinde sunulacak sürpriz avantajlarla satın alabilecekler” dedi.
ÖĞRENCİLERE RAHAT ULAŞIM İMKANI
Cepyol’u ağırlıklı olarak 25-45 yaş aralığındaki kişiler tarafından kullanıldığını belirten Şekeralp, “Otobüs seyahatlerinde yaş ortalaması 16-17’ye kadar iniyor. Yaş ilerledikçe uçak, araç kiralama, otel hizmetlerinin kullanımı başlıyor. İleriki günlerde yaş gruplarına göre de kolaylıklar sunacağız. Çünkü son olarak anlaşma yaptığımız İDO’nun seferlerinin yapıldığı bölgelerde birçok üniversitenin kampüsü var. Öğrencilere, okullarına daha rahat ulaşma imkânı sunmak istiyoruz” dedi.
Uygulamanın geliştirilip başka kolaylaştırıcı hizmetlerle entegrasyon çalışmaları hakkında açıklama yapan Şekeralp şunları söyledi: “ Teknolojik alt yapımızın know how tarafında pek çok ulaşım ve turizm firmalarına geliştirdiğimiz mobil uygulama ve mobil web sitesi projeleri bulunmaktadır. Cepyol içinde sürekli olarak otobüs sayısını, diğer ulaşım çeşitlerini ve otel sayılarını artırmaya çalışıyoruz. Daha sonra hızlı tren ulaşımını da ekleyeceğiz. Cepyol teknolojik altyapı olarak İphone, Android, Windows 8, Blackberry İnternet ve Mobil İnternet platformlarında hizmet vermektedir. Çok yakında Windows Phone 8 versiyonları da kullanıma sunulacaktır.”
NASIL VE KİMLER TARAFINDAN KULLANILIR?
Cepyol’un en önemli özelliğinin tüm platformları ve tüm mobil cihazları desteklemesiolduğunu söyleyen Şekeralp, “Burada amacımız, gelir seviyesi ne olursa olsun, tüm tüketicilerin uygulamamızdan yararlanmasına imkân vermek. Cepyol’u kullanmak isteyenler, bilgisayarlarından cepyol.com adresine girebilir, mobil cihazlarının uygulama dükkânlarından Cepyol uygulamasını ücretsiz indirebilir ya da mobil cihazlarının browser’ından (arama) www.cepyol.com adresine ulaşabilirler. Tüm kullanıcılar, uygulamanın basit menüsünden diledikleri yerlere seyahatlerini planlayıp, biletlerini en uygun fiyata alabilir, gidecekleri yerlerde arzu ettikleri sürelerde arzu ettikleri marka araçları kiralayabilir ve otel rezervasyonlarını gerçekleştirebilirler. Cepyol’un ücretsiz bir servis olduğunu da hatırlatmak isteriz. Sistem içinde, biletlerin kendi öz fiyatı dışında ekstra hiç bir ücret talep edilmemektedir” diye konuştu.
BENZERİ UYGULAMALAR VAR MI?
Dünyada benzeri uygulamaların söz konusu olduğunu ancak Cepyol’un farklılıklar içeren bir hizmet olduğunu aktaran Şekeralp, “ Cepyol’da karayolu toplu taşıma ve deniz ulaşım dâhil olmak üzere hepsi bir arada. Bu alanda bir ilk olacağız. Yurtdışında insanlar bu tür uygulamaları yoğun bir şekilde kullanıyorlar. Ülkemizde de bu tür uygulamalar yaygınlaşmaya başladı. Birçok uygulama sadece uçak veya sadece otobüs hizmetlerini kapsayacak şekilde tasarlanmış. Cepyol ise gerek sefer bilgileri ve gerekse tüm ulaşım şekillerini içermesi anlamında en geniş kapsamlı uygulamadır. Ayrıca tüm platformları da destekliyor” diye aktardı.
Cepyol’u ağırlıklı olarak 25-45 yaş aralığı kullanıyor diyebiliriz. Otobüs seyahatlerinde ise, yaş ortalaması 16-17’ye kadar iniyor. Yaş ilerledikçe uçak, araç kiralama, otel hizmetlerinin kullanımı başlıyor. İleriki günlerde yaş gruplarına göre de kolaylıklar sunacağız. Çünkü son olarak anlaşma yaptığımız İDO’nun seferlerinin yapıldığı bölgelerde birçok üniversitenin kampüsü var. Öğrencilere, okullarına daha rahat ulaşma imkânı sunmak istiyoruz.