İstanbul ŞEHİT POLİS BÜLENT ÖZKAN PARKI TÖRENLE AÇILDI

ŞEHİT POLİS BÜLENT ÖZKAN PARKI TÖRENLE AÇILDI

22.05.2015 - 18:25 | Son Güncellenme:

.

ŞEHİT POLİS BÜLENT ÖZKAN PARKI TÖRENLE AÇILDI

Sultangazi Belediyesi, üç yıl önce şehit olan polis memuru Bülent Özkan’ın anısına bir park yaptırarak şehidin adını verdi. Parkın açılış töreninde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bizde değerler ölmez. Onları her zaman anarız” dedi.
Gazi Polis Merkezi’nde yapılan bir saldırı sonucu şehit düşen Şehit Polis Bülent Özkan’ın adı yapımı tamamlanan parka verildi. Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi’nde yapılan ‘Şehit Polis Bülent Özkan’ parkı törenle açıldı. 13 bin 400 metrekarelik bir alana inşa edilen ve içerisinde çocuklar için her şeyin düşünüldüğü halı saha, basketbol sahası gibi oyun alanlarının bulunduğu parkın açılışına Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul Ak Pati Milletvekili Sevim Savaşer, İl Emniyet Müdür Selami Altınok, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Şehit Polis Bülent Özkan’ın Babası Ergün Özkan ve annesi Nazmiye Özkan ve semt sakinleri katıldı. Törenin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürü Selamı Altınok tüm emniyet camiası adına Şehit Polis Bülent Özkan’ın babası Ergün Özkan’a çiçek takdim etti.
Böylesine anlamlı bir açılışı yapmaktan gurur ve onur duyduğunu belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Böyle anlamlı bir günde Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kurdeleyi sizlerle beraber kesmenin sevincini şimdiden yaşıyorum. Bizde değerler ölmez. Onları her zaman anarız. Ama bugün ebedi anmak, unutmamak adına Şehit Polis Bülent Özkan’ın adını bu parkta yaşatacağız. İnşallah farklı hizmetlerimizde de ismini yaşatacağız. Ama Sultangazi’de göreve başladığımız günden beri, sadece bir kesime değil, bütün değerlerimize aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Onlar unutulmasın istiyoruz. Onların kahramanlıkları bu memlekete yaptığı hizmetler bilinsin istiyoruz. Onlar bu millet uğruna, bu vatan uğruna canlarını verdiler. Bunlar hatırlansın istiyoruz. Şehidimizin tüm aile fertlerine Allah’tan sabrı cemil niyaz ediyorum. Onlar o günde gözyaşı dökmediler. Hep yanındaydım. Çok soğukkanlıydılar. Vatan için feda olsun dediler. Onlardan çok şey öğrendik. Allah sabırlarını arttırsın” diye konuştu.
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Bülent evladımızın kardeşimizin aramızdan şahadete yürümesinin üçüncü yılındayız. Üç yıldır Bülent aramızda yok. Bu memleket çok büyük bedeller ödenerek bağımsız yaşamaya gayret eden bir memleket. Bu topraklarda yaşamanın bedeli ağır. Yıllardır Anadolu coğrafyasında yaşamaya başladığımız günden beri şehitler veriyoruz. Şahadet şerbetini geçmişimiz atalarımız, dedelerimiz içti Bülent kardeşimiz de içti. Onun gibi bir sürü kardeşimizde içti. Bundan sonrada bu bedeli ödeme noktasında şahadet şerbetini içmeye devam edeceğiz. Onurumuz için, gururumuz için, bağımsızlığımız için gerektiğinde şehit vermekten çekinmeyeceğiz. Şehitlerin ölmediğini biliyoruz. İnancımız bu. Şehitlerimiz yaşıyor. Her seferinde o şehitlerimiz tekrar dirilsek de bir daha şahadet şerbetini içebilsek diye ah çekiyorlar. Allah o mertebeyi kardeşlerimize nasip ettiği gibi, bizlere de nasip etsin diyorum” dedi.