İstanbul TED RÖNESANS, EĞİTİME BAŞLADI

TED RÖNESANS, EĞİTİME BAŞLADI

08.09.2014 - 16:02 | Son Güncellenme:

.

TED RÖNESANS, EĞİTİME BAŞLADI

Türk Eğitim Derneği işbirliği ve Rönesans Eğitim Vakfı iştiraki ile kurulan TED Rönesans Koleji, ilk eğitim yılına başladı.
Türk Eğitim Derneği işbirliği ve Rönesans Eğitim Vakfı iştiraki ile kurulan TED Rönesans Koleji, ilk eğitim yılına başladı. Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, açılışta yaptığı konuşmada, eğitim yatırımlarının artarak devam edeceğini belirterek “Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’nin pek çok köşesinde Rönesans İlköğretim Okulları açmayı ve Rönesans Araştırma Enstitüsü kurmayı planlıyoruz” dedi.
Ilıcak,sözlerine şöyle devam etti: “Rönesans Holding olarak, ülkemizi Dünyanın 18 ülkesinde temsil ediyoruz. Rönesans bugün 2,6 milyar Dolar global ciroya sahip bir holding. Dünyanın en büyük 53’üncü inşaat firması olmanın gururu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Bu sorumluluk ışığında, toplumsal yatırım ile ülkemizi bir adım öteye götürmek önceliğimiz. Eğitim gördükleri süre içinde öğrencilerin bedensel ve psikolojik gelişimlerinin sağlığı okulumuzun en temel amaçlarından biri. Bu amaç doğrultusunda çocukların kendileriyle ilgili yetkinlikleri keşfetmelerini ve doğru karar almalarını sağlayacak bir eğitim - öğretim sistemi tasarımı yaptık. Dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefliyoruz”.
38 milyon TL’lik yatırımla İstanbul Küçükyalı’da kurulan 1200 öğrenci kapasiteli kolejde İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretilecek. Birinci yabancı dil olan İngilizce derslerinde, yeniden yapılandırılmış İngilizce eğitim programları uygulanacak. Kolej, 11.804 metrekarelik kapalı alan ve 7.689 metrekarelik açık oyun alanı üzerine kuruldu.
Açılışta soruları da yanıtlayan Ilıcak, ekonominin ve toplumsal refahın gelişiminde genç nüfusa yatırım yapmanın öneminin altını çizdi ve “Son dönemde Avrupa Birliği üyesi ülkelerde de görüldüğü üzere, yalnızca endüstri yatırımları yapmak yükselen işsizlik oranlarını engellemeye yetmiyor. Rönesans Avrupa’da da büyümeye devam ediyor. Avrupa’da şirket satın almalarıyla ilgileniyoruz. Türkiye ne kadar dinamikse, Avrupa’da o kadar atalet var. Yabancı dil bilen, eğitim seviyesi yüksek pek çok gurur kaynağı arkadaşımız var. Onların da enerjisi ile, büyümeye devam ediyoruz. 2014 yılı sonu ciro hedefimiz 3,5 milyar dolar ” diye konuştu.