İstanbul ÜSKÜDAR’DA TURİZM VE BAHAR ŞENLİĞİ BAŞLADI

ÜSKÜDAR’DA TURİZM VE BAHAR ŞENLİĞİ BAŞLADI

16.04.2015 - 13:14 | Son Güncellenme:

.

ÜSKÜDAR’DA TURİZM VE BAHAR ŞENLİĞİ BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi tarafından 1’incisi düzenlenen Üsküdar Turizm ve Bahar Şenliği mehteran takımının konseriyle başladı. Şenlik kapsamında turizm acenteleri, ziyaretçilere hem kendilerini hem de Üsküdar’ın turistik değerlerini anlatacak.
Üsküdar Belediyesi, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ile ortaklaşa düzenlenen 1’inci Turizm ve Bahar Şenliği’nin açılışı mehteran takımının konseri eşliğinde yapıldı. Üsküdar sahilinde düzenlenen şenliğin açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. 16-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm ve Bahar Şenliği kapsamında Üsküdar sahilindeki çadırların içine kurulan stantlarda 35 seyahat acentesi vatandaşlara hem kendini tanıtmaya hem de Üsküdar’ın turizm açısından önemini anlattı.
Açılış programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar tarihi açıdan ve turizm açısından çok önemli şehir ve buraya ulaşım artık çok kolay” dedi.
“TURİZM VE BAHAR ŞENLİĞİ ÜSKÜDAR’IN TURİZMİNE CANLILIK KATACAKTIR”
Üsküdar’ın çok güzel gezilip görülecek yerleri olduğunu söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu gün Üsküdar için yine özel bir gün ve güzel bir günün yaşıyoruz. Üsküdar da ilk defa Turizm ve Bahar Şenliği adı altında bir festival başlatmış oluyoruz. İl Kültür Müdürlüğümüz ve TURSAB’la birlikte düzenlediğimiz bu etkinlikte 3 gün boyunca Üsküdar sahilinde 35 ayrı turizm acentesiyle birlikte hem Üsküdar’ımızı hem de ülkemizi tanıtacak güzel bir faaliyeti icra etmiş olacağız. Bu festivalin son iki gününde gelen misafirlerimize Üsküdar’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdireceğiz. Böyle güzel bir şehri tanıtma adına yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlama adına bu turizm festivali çok güzel bir fırsattır. İnşallah bu şenlik sayesinde Üsküdar’ımızın turizm canlılığı daha da artacaktır. Bütün dostlarımızı Üsküdar’a ve Üsküdar’ın bu güzelliklerini görmelerini istiyoruz. Dostlarımızın Üsküdar’a gelerek boğaza nazır bir şekilde çay içmelerini, balık yemeleri için davet ediyoruz” diye konuştu.
“ACENTELER FESTİVAL BOYUNCA VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDE OLACAK”
Başkan Hilmi Türkmen, “Bu çadırlara kurulan stantlarda 35 ayrı turizm acentesi hem yaptıklarını hem de ülkemizden ya da yurt dışından gelecek olan misafirlerimize ülkemizi veya dünyanın değişik yerlerindeki turistik mekanları ve doğal zenginlikleri tanıtma adına bir faaliyet gösteriyorlar. Bu çalışma festival kapsamında 3 gün boyunca devam edecek. Buralarda gelip yaz aylarında bir yere gitmek için hala kararını verememiş olanlar mutlaka Üsküdar Meydanı’ndaki bu stantlara uğramalıdırlar. Ama vatandaşlarımız kendilerini hiç zorlamasınlar çünkü, en güzel tatil yapılabilecek, en güzel gezilebilecek ve en güzel yemek yiyerek dostlarıyla vakit geçirebilecek yerlerin başında Üsküdar geliyor” şeklinde konuştu.
“ÜSKÜDAR KÜLTÜR, MANEVİYAT, DENİZ GİBİ TURİZM KONULARINDA EN GÜZEL YERDİR”
Üsküdar’ın tarihi önemine dikkat çeken İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, “1994’te İstanbul bizim sevdamızdır sloganıyla yola çıkılmıştı, o slogan halen Türkiye’nin her yerinden ve Ankara’dan destekle halen sürüyor. İstanbul bizim sevdamız dedik ve her yıl Kültür İl Müdürlüğü olarak bir ilçeyle beraber turizm üzerinden bir çalışma yapıyoruz. Bu sene de başkanımızla konuşarak Üsküdar ilçemizde turizm için çalışmaya başladık. Üsküdar konu kültürse, konu tarihse, konu sanatsa, konu maneviyatsa, konu denizse her şeyi içerisinde barındıran güzel bir yer. Üsküdar bizim için bu manada çok önemli ve çok özel bir yer. İstanbul bizim her şeyimiz diyoruz” ifadelerini kullandı.
Turizm ve Bahar Şenliği kapsamında Üsküdar sahilinde devam edecek olan şenlikte, Anadolu Yakası’nda bulunan acenteler, oteller, restoranlar başta olmak üzere turizme hizmet ve ren kuruluşlar 16-19 Nisan tarihleri arasında hem Üsküdar’ı hem de kendilerini tanıtmaya devam edecek.