İstanbul ‘YUDUM’ SAZI VE SÖZÜYLE ‘TÜRKÜLERLE MUHABBET’E KONUK OLDU

‘YUDUM’ SAZI VE SÖZÜYLE ‘TÜRKÜLERLE MUHABBET’E KONUK OLDU

31.01.2014 - 10:04 | Son Güncellenme:

.

‘YUDUM’ SAZI VE SÖZÜYLE ‘TÜRKÜLERLE MUHABBET’E KONUK OLDU

Küçükçekmece’de her ay türkülerin sevilen sesi Muharrem Temiz sunuculuğunda gerçekleştirilen ‘Türkülerle Muhabbet’ adlı söyleşinin bu ay ki konuğu Türk halk müziği sanatçısı ‘Yudum’ oldu.
Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide, Yudum ve Muharrem Temiz, katılımcılara sazlı sözlü müzik ziyafeti sundu. Ardahan yöresinin yetiştirdiği en büyük ozanlardan biri olan dedesi Enver Tatar’ın ismini günümüzde temsil eden ünlü sanatçı Yudum’u programda babası Davut Tatar’da izledi.
“ALBÜM SATIŞLARI BİTTİ”
1998 yılında başladığı 11 yıllık müzik hayatına 5 albüm sığdıran ve bu 11 yıl içerisinde sadece albümleri ve konserleriyle ilgilenmeyen Yudum, küçük yaşlarda adım attığı müzik yaşamını dinleyicileriyle paylaştı.
Söyleşide, iki şarkılık bir albüm çalışması içerisinde olduğunu ifade eden Yudum, bu şarkıların yalnızca dijital ortamda yayınlanacağını ifade ederek, artık albüm çıkarmanın satışlar bittiği için bir önemi olmadığını dile getirdi.
“DEDE MİRASINI AKTARMAK İÇİN ÇABALIYORUZ”
Muharrem Temiz halk müziği alanındaki sanatçıların kazançlarını zor sağladığını ifade ettiği konuşmasında, “Pop müziği sanatçıları telif haklarından yararlanıyor. Ancak halk müziği sanatçılarına dinleyenler, internetten indirdikleri albümleri imzalatmak için getiriyor. Artık biz türkü seslendirenlerin amacı, babadan dededen gelen kültürlerimizi önümüzdeki nesillere aktarmak” diye konuştu.
Programda, halk müziğinin en güzel eserlerini seslendiren Yudum’a katılımcılar alkışlarla eşlik etti. Samimi ve keyifli bir sohbete sahne olan söyleşi sonunda, Muharrem Temiz sanata ve sanatçıya olan duyarlılığından dolayı Başkan Aziz Yeniay’a teşekkür etti.