Zeytinburnu Sahn-ı Seman’dan Dârülfünûn’a kitabının basımı gerçekleşti

Sahn-ı Seman’dan Dârülfünûn’a kitabının basımı gerçekleşti

30.06.2021 - 11:51 | Son Güncellenme:

Sahn-ı Seman’dan Dârülfünûn’a kitabının basımı gerçekleşti

Sahn-ı Seman’dan Dârülfünûn’a kitabının basımı gerçekleşti

İSTANBUL, (DHA) – Osmanlı’nın ilim ve fikir dünyasındaki gelişmeleri kaynaklarıyla birlikte Sahn-ı Seman’dan Dârülfünûn’a Osmanlı’da İlim ve Fikir Dünyası: Âlimler, Müesseseler ve Fikrî Eserler kitabının derlemesini ve basımını Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları üstlendi.

Osmanlı’daki ilim ve fikir hayatı hakkındaki çalışmalara katkı sağlamak amacıyla İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından 2014 yılında Sahn-ı Seman’dan Dârülfünûn’a Osmanlı’da İlim ve Fikir Dünyası: Âlimler, Müesseseler ve Fikrî Eserler” başlıklı bir sempozyum dizisine başlandı. Bu kapsamda sırasıyla İstanbul’un Fethinden Süleymaniye Medreselerinin kuruluşuna, 16. Yüzyıl, 17. Yüzyıl 18. Yüzyıl alt başlıklarıyla 4 sempozyum gerçekleştirildi. Bu sempozyumlarda sunulan tebliğler, editöryal süreçten geçirilerek kitaplaştırıldı. 16. Yüzyıl, 17. Yüzyıl ve 18. Yüzyıl sempozyum kitaplarının basımını ise Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları üstlendi.

“Sahn-ı Seman’dan Dârülfünûn’a Osmanlı’da İlim ve Fikir Dünyası: Âlimler, Müesseseler ve Fikrî Eserler” kitabı, bu sempozyum serisinin 20-21 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen “19. Yüzyıl” alt başlıklı beşincisinde sunulan tebliğlerden oluşturuldu.

Yazarlar