Aliağa Aliağa Belediye Başkanı Acar, başarılı sporcuları makamında ağırladı

Aliağa Belediye Başkanı Acar, başarılı sporcuları makamında ağırladı

28.11.2023 - 16:48 | Son Güncellenme:

Aliağa Belediye Başkanı Acar, başarılı sporcuları makamında ağırladı

Aliağa Belediye Başkanı Acar, başarılı sporcuları makamında ağırladı

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, karate ve güreş branşlarında eğitim gören sporcular ile Aliağa Belediyesi Veteran Kadın Hentbol Takımlarını makamında ağırladı. Katıldıkları turnuvalarda verdikleri mücadelelerden ötürü sporcuları tebrik eden Acar, gelecek turnuvalar için de sporculara başarılar diledi.

Güreşçiler, Aliağa Demirspor formasıyla katıldıkları müsabakalardan başarıyla dönmeye devam ediyor. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Serbest Güreş İl Birinciliği Müsabakası'na katılan Aliağa güreş takımı, turnuvadan 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalyayla döndü. Turnuvada Hasancan Ersoy birinci; Mert Beştepeli, Ömer Yalçın ve Musa Özdemir ikinci; Yağız Tahir Erden, Arda Erşan ve Kerem Gezer üçüncü; Yiğitcan Yiğit ve Eymen Uysal beşincilik elde etti. Aliağa Belediyesi bünyesinde antrenmanlara katılan ferdi sporcu Hüseyin Aydoğan, Yunanistan'da düzenlenen Veteran Dünya Şampiyonası'nda 130 kilogramda ikinci oldu.  

9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu Karate Şampiyonası'na Aliağa Demirspor formasıyla katılan genç karateciler turnuvadan 9 madalyayla döndü. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Spor Kompleksi'nde organize edilen turnuvada Adem Batın Algül 52 kilogramda birinci, Rüzgar Oral 35 kilogramda birinci, Ece Dinç 30 kilogramda ikinci, Yunus Mete Durnaz 30 kilogramda ikinci, Muhammed Taha Gökduman 35 kilogramda üçüncü, Nimetullah Kutluk 40 kilogramda üçüncü, Hafsa Vildan Diler 37 kilogramda üçüncü, Medinegül Açıkgöz 37 kilogramda üçüncü, Metin Ali Yaşar 35 kilogramda üçüncü oldu. Aliağa Belediyesi bünyesinde antrenmanlara devam eden milli sporcu 2014 doğumlu Furkan Topkaya, ferdi lisansla müsabakaya katılarak kata dalında birinci oldu.  

Kemalpaşa Spor Salonu'nda organize edilen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Karate İl Şampiyonası'nda ise Adem Batıl Algül birinci, Nimetullah Kutluk ikinci, Bilal Muhammed Özdal ikinci, Muhammet Talha Gökduman, Rıdvan Nadir Açık, Emir Uçan ve Metehan Ergut üçüncü oldu.  

ALİAĞA VETERAN KADIN HENTBOL TAKIMLARINDAN ÇİFTE KUPA
Serkan Acar, 2.Ulusal Veteran Hentbol Turnuvası'na iki takımla katılan ve turnuvanın şampiyonu olan Aliağa Belediyesi Veteran Hentbol-1 Takımı ile ikincilik kupasının sahibi olan Aliağa Belediyesi Veteran Hentbol-2 takımını ve başarılı sporcuları makamında ağırladı.

'ŞEHRİMİZE ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILAR KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ'
Aliağa Belediyesi Spor Birim Sorumlusu Bilal Özkurt ise farklı spor branşlarında Aliağa'yı başarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtip, "Alanlarında deneyimli, profesyonel antrenör kadromuz ve başarılı sporcularımız ile Aliağamıza çok daha büyük başarılar kazandırmayı hedefliyoruz" dedi. (DHA)


FOTOĞRAFLI