Balçova Balçova'da masal gibi 23 Nisan Şenliği

Balçova'da masal gibi 23 Nisan Şenliği

23.04.2022 - 17:36 | Son Güncellenme:

Balçova'da masal gibi 23 Nisan Şenliği

Balçovada masal gibi 23 Nisan Şenliği

İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Balçova ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinlikler kutlandı. Kurulan şenlik alanında gönüllerince eğlenen çocukların 2040 yılına yazdığı mektuplar özel bir kutu ile Kent Belleği Merkezi'ne gömüldü.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Balçova renkli görüntüler yaşandı. Adalet ve Demokrasi Parkı'na kurulan dev şenlik alanında çocuklar için değişik etkinlikler hazırlandı. Çocuklar; llüzyon, jonglör gösterileri, yüz boyama ve şişme oyun parkuru gibi çeşitli etkinliklerle gönüllerince eğlendi. Tahta Bacak ve Masal Kahramanları bandosu alandaki çocuklara sürekli şarkılar çaldı. Çocuklara gün boyunca pamuk şeker ve patlamış mısır ikramı yapıldı.

2040 YILINA MEKTUP YAZDILAR

Balçova Belediyesi'nin düzenlediği bir diğer etkinlikte ise Balçovalı 720 çocuğun 2040 yılında açılmak üzere yazdığı mektuplar özel bir kutu içinde Kent Belleği Merkezi'ne gömüldü.  Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve Balçova Belediyesi'nin Kuzey Makedonya'dan gelen çocuk misafirleri de mektup yazarak zaman kutusuna attı. Çocukların gelecekle ilgili hayallerini yazdıkları mektuplar hazırlanan beton çukura gömülerek üzerine özel bir mermer ve dünya maketi ile kapatıldı. Kaymakam Usta ve Belediye Başkanı Çalkaya etkinlikte yaptıkları konuşmada, çocukların hayallerinin gerçekleşmesi dileğinde bulundu. (DHA)

FOTOĞRAF

Yazarlar